Dvě děti ve věku tří a pět let srazil na přechodu automobil. Na Olomoucké

Dvě děti ve věku tří a pět let srazil na přechodu automobil. Na Olomoucké
ilustrační foto

O obrovském štěstí mohou mluvit rodiče dvou malých dětí z Prostějova, které dnes ráno srazil na přechodu v Olomoucké ulici osobní automobil.

"K nehodě došlo v 7:45 hod. na přechodu pro chodce u křižovatky Olomoucká a Vápenice, kde osobní vozidlo srazilo dvě děti, které tam přecházely. Jejich matka v době nehody stála na chodníku s kočárkem," sdělila redakci policejní mluvčí Miluše Zajícová. "30letý řidič osobního vozidla Škoda Octavia s největší pravděpodobností obě děti, vzhledem k jejich vzrůstu, přehlédl a narazil do nich," dodala mluvčí. Alkohol u řidiče byl negativní.  

"Posádka Záchranné služby Olomouckého kraje, která na místo dorazila, zjistila, že děti ve věku tří a pět let po srážce s vozem nemají viditelná zranění a odvezla je k vyšetření na oddělení urgentního příjmu FN v Olomouci", uvedl mluvčí ZZS Olomouckého kraje Pavel Vysloužil.

"Hasiči u této události také zasahovali. V 7:48 hodin byla na operační středisko HZS Olomouckého kraje oznámena dopravní nehoda se srážkou dvou chodců v Prostějově na ulici Olomoucká. Hasiči po příjezdu zjistili, že při nehodě osobní vozidlo srazilo na přechodu dvě děti. V době příjezdu hasičů byly již děti v sanitce. Jednotka profesionálních hasičů z požární stanice v Prostějově asistovala Policii ČR a společně uzavřeli přilehlou křižovatku po dobu vyšetřování nehody. Jednotka na místě ukončila činnost asi po půl hodině a vrátila se zpět na základnu", popsala událost Vladimíra Hacsiková z HZS Olomouckého kraje. (red)

Komentáře

doprdele z fizlama stat pod radnico jak sulini a nic nedelat muzou tak muzou stat i na prechodech zasrany statni sluzby

Podle policejní mluvčí matka stála na chodníku, podle svědků byla matka s dětmi na přechodu... Není nad pravdomluvnost policie a rychlokvašek v tisku. Možná že až na podobném místě srazí někdo rodinného příslušníka pánů z města nebo policie, možná pak se v prostějově dočkáme o trochu více bezpečnosti na silnicích.

No hlavně, proč se tam nepracuje alespoň 12 hodin denně aby to bylo v co největší rychlosti dokončeno...v zahraničí, řemeslníci naběhnou a makají až dokud není vidět tak aby to bylo hotovo v co nejkratším možném čase...tady si v 7 přijdou pracovníci do práce, dají si tam kafe, pokoukají po ženských,občas jedne kopne do země aby se neřeklo...a teprve kolem 8 se začíná skutečně pracovat, ale jen asi do 10té,kdy je zase čas na kávu a svačinku...pak oběd a pak je hokej...tak před 15 hodinou zase honem domů....

Když ono z Havlíčkové je to na Olomouckou tááááááááááááák strašně daleko...

A vůbec by měl na každém frekventovanějším přechodu, hlavně v blízkosti škol a MŠ, stávat denně alespoň 1 městský policista, ať už semafory fungují, či ne, a hlídat v době mezi 7-8 hod. v reflexní vestě a plácačkou tyto přechody. V německy mluvících zemích je to běžná záležitost! Popřemýšlejte o tom !!!a informujte se, že to tak je?

No když tam nefungují semafory, tak je to pro chodce hodně nebezpečné, proč tam nestojí alespoň policie po dobu nefunkčních semaforů, když jinde mohou stát i dva? Že by taková nepružnost, to se musí vždycky čekat až se něco stane?

Poslat nový komentář