Během půlroku se v prostějovské nemocnici narodilo 376 dětí. Mezi rodičkami byl věkový rozdíl téměř 30 let

Během půlroku se v prostějovské nemocnici narodilo 376 dětí. Mezi rodičkami byl věkový rozdíl téměř 30 let
ilustrační foto nemocnice Prostějov

V prvním pololetí letošního roku pomohli zdravotníci v Nemocnici Prostějov na svět celkem 376 dětem. Nejplodnějším měsícem byl únor, kdy se narodilo 75 dětí, naopak nejméně dětí přišlo na svět v dubnu, kdy jich bylo 52. Nejvíce živo pak bylo na gynekologicko - porodnickém oddělení 12. února.

„Angelina, Melita, Nermina, Raul, Patricio či Lilly. To jsou některá netradiční jména, která dávali rodiče svým dětem v naší porodnici během prvního pololetí letošního roku,“ sdělila Věra Tisoňová, vrchní sestra gynekologicko - porodnického oddělení. Naopak v rodných listech se nejčastěji objevovala jména jako Sofie, Natálie, Eliška, Viktorie a u chlapců pak Jakub, Dominik, Štěpán nebo Ondřej.

Největším miminkem v prvním pololetí byla holčička narozená přirozenou cestou 6. května, která při výšce 52 centimetrů vážila 4600 gramů. „Doposud nejstarší letošní maminka měla v době porodu 44 let, naopak nejmladší 15 let. Vůbec největší počet porodů jsme měli letos v pátek 12. února, kdy na našem oddělení přišlo na svět 10 dětí, z toho 7 chlapců,” dodává vrchní sestra s tím, že ve dvou případech maminky porodily dvojčata. (red) 

Poslat nový komentář