V Palírně U Zeleného stromu stáčí dezinfekci. Obchoďáci ve výrobě.

V Palírně U Zeleného stromu stáčí dezinfekci. Obchoďáci ve výrobě.
Foto adison.cz

Mnoho firem v Olomouckém kraji omezilo v těchto týdnech výrobu, především kvůli nedostatku zaměstnanců. Neplatí to pro prostějovskou Palírnu U Zeleného stromu. Její výroba funguje téměř bez omezení, dokonce se jí povedlo zapojit do ní i zaměstnance, kteří by jinak byli bez práce.

„Naší prioritou je postarat se o všechny zaměstnance a co nejvíce omezit negativní vlivy, které bude mít současná situace na zaměstnanost nejen v Prostějově a okolí,“ vysvětluje Michal Šoman, ředitel prostějovského výrobního závodu Palírny U Zeleného stromu a doplňuje: „Snažíme se zapojit všechny kolegy, kterým zdravotní stav a rodinná situace umožňují pracovat. Proto nyní například část našich obchodních zástupců, kteří jsou nyní v podstatě bez práce, vypomáhá ve výrobě a další budou pracovat na koordinování pomoci potřebným.“

Kromě běžné náplně práce totiž zaměstnanci pomáhají také se zajišťováním nedostatkové dezinfekce. „Do nemocnic jsme zdarma dodali náš standardní výrobek Konzumní líh 80 %, který může nahradit dezinfekci nebo sloužit k její další přípravě. Zavezli jsme ho například do nemocnic v Olomouci, Vyškově nebo v Ústí nad Labem. Nyní se dále zaměřujeme na pomoc domovům pro seniory, kterým budeme zdarma dodávat již hotovou dezinfekci. Senioři jsou jednou z nejohroženějších skupin, na kterou se doposud hodně zapomínalo, proto chceme pomoci jim a personálu, který se o ně v této nelehké době stará,“ říká Michal Šoman.

Výrobu v Prostějově již několik týdnů provází zvýšená bezpečností opatření, ke kterým Palírna U Zeleného stromu přistoupila ještě před vládními nařízeními. Do prostějovského závodu až do odvolání nepouští nikoho jiného než zaměstnance a nutné zásobování. Směny jsou nastavené tak, aby se najednou potkávalo co nejméně lidí, a všichni se v areálu již několik týdnů pohybují pouze s rouškou. „Všem příchozím před vstupem do Palírny preventivně měříme teplotu. U zaměstnanců v kancelářích se snažíme, aby pracovali odděleně, například pro běžnou práci více používáme zasedacích místnosti. Co nejvíce jsme omezili výrobní porady a v případě nutnosti spolu komunikujeme primárně přes technologie, které nám umožňují spojit se přes počítač. A samozřejmě mnohem častěji dezinfikujeme veškeré povrchy. Vnímám velmi pozitivně, že všichni kolegové si vzali nová přísná pravidla za svá a okamžitě si je osvojili. Umožňují nám chránit se vzájemně,“ dodává Michal Šoman. (red)

Poslat nový komentář