Větřák potřetí pokouší Cimrmana

Principál Větřáku Jiří Vrba je strůjcem řady recesních akcí v celém regionu.
Principál Větřáku Jiří Vrba je strůjcem řady recesních akcí v celém regionu.

Představení Vražda v salonním coupé z tvůrčí dílny Divadla Járy Cimrmana připravuje pro prostějovské diváky Divadelní spolek Větřák z Pivína. Po úspěšných nastudováních Dobytí severního pólu a Záskoku - Vlasty si  v Pivíně troufli na Cimrmana již potřetí. Divadelníci z Pivína se na prknech prostějovského divadla představí ve čtvrtek 24. května v 19 hodin.

„Věříme, že své příznivce ani tentokrát nezklameme a že se hra Járy Cimrmana v našem podání bude opět líbit a z jeviště nás nebude provázet vichr z hor, nýbrž bouřlivý a neutuchající potlesk ve stoje,“ prohlásil principál Větřáku, režisér představení a současně představitel policejního praktikanta Hlaváčka Jiří Vrba. „Nemužu si honem vzpomenót na englické véraz pro to pleskáni ve stoje,“ dodal principál nefalšovanou hanáčtinou. 

„Pokud se Vražda Větřáku povede stejně jako předchozí dva cimrmanovské kusy, tak diváci určitě neodejdou z divadla zklamaní,“ zavzpomínala ředitelka Městského divadla v Prostějově Alena Spurná na předchozí inscenace, se kterými Větřák hostoval na prknech prostějovského divadla v letech 2004 a 2007. Oblíbený ansámbl Větřák  je v regionu proslulý nejrůznějšími taškařicemi. Za všechny jmenujme alespoň vyhlášené pivínské Ostatke či Dožató.

(eze)

Čtvrtek, Květen 24, 2012 - 19:00

Poslat nový komentář