Dnes vánoční ladění s Orchestrem Václava Hybše

Dnes vánoční ladění s Orchestrem Václava Hybše
Václav Hybš & Yvonne Přenosilová

Setkáním s legendou české taneční hudby lze nazvat Vánoční koncert s Orchestrem Václava Hybše, který je v Městském divadle v Prostějově na programu ve středu 30. listopadu od 19 hodin.

Kapelník, trumpetista, dirigent, hudební aranžér Václav Hybš přizval ke spolupráci na letošní celorepublikové šňůře vánočních koncertů další legendu – zpěvačku Yvonne Přenosilovou. Její kariéru odstartoval v roce 1963 film Konkurs režiséra Miloše Formana. Na koncertu zazní její Boty proti lásce i další nesmrtelné hity. Zpěvačka pracovala v době emigrace ve Svobodné Evropě, zpívat však nikdy nepřestala. V současnosti účinkuje například v muzikálu Hello, Dolly! S Hybšem do Prostějova přijedou také mladí talentování zpěváci Irena Kousalová, Veronika Savincová, Roman Tomeš či Otto Weiss.

Václav Hybš s orchestrem je jedním z nejznámějších hudebních těles u nás i v zahraničí. Jeho nahrávky jsou již víc jak čtyřicet let známy po celé Evropě, ale také v USA, Kanadě, Austrálii a Japonsku. Repertoár orchestru je mnohostranný - interpretuje pop-music, swing, muzikál, operetu, ale i lidovou a dechovou hudbu. Václav Hybš s orchestrem účinkuje na koncertech – například  Koncert hvězd na Žofíně, ale také Ples vídeňských filharmoniků ve Vídni. Mezi nejoblíbenější pořady patří již tradiční Vánoční koncerty,  s nimiž vystupuje po celé zemi již pětatřicet let.    

(eze)

 

Středa, Listopad 30, 2011 - 19:00

Poslat nový komentář