Jsi tady stále – koncert, kterým syn připomene otce

Jsi tady stále – koncert, kterým syn připomene otce
ilustrační foto

Nezapomentutelné písně Pavla Nováka připomene v úterý 13. prosince v 17 hodin vzpomínkový pořad Jsi tady stále, se kterým se na jevišti za oponou představí Pavel Novák mladší se skupinou Family.

„Každý, kdo rád slýchal písně Pavla Nováka staršího, by si neměl nechat uniknout vzpomínkový pořad jeho syna,“ doporučuje hudební kritik a bývalý rozhlasový redaktor Luděk Zapletal. 

Soudí, že to není pouze muzikantsky silné představení, ale má i obrovský emocionální náboj: „Vypořádat se s odkazem otce, který navždy odešel, není lehké pro nikoho. Doznávat se veřejně k vlastním selháním, omylům a přešlapům, proti tomu navazovat citlivě a láskyplně přetrženou nit intimních vztahů, to si žádá osobní statečnost a odhodlání."

V úsporném a pokorném, leč zdravě sebevědomém vystoupení otevírá Pavel Novák mladší své nitro, zpovídá se ze svého vztahu k otci, cituje ze starých zápisů, vypráví pozapomenuté příhody z dětství. Známé televizní klipy a umělecké jevištní fotografie se střídají s domácími videi a skoro intimními fotkami z rodinného alba. K tomu za podpory kvalitní kapely zpívá průřez celou otcovou tvorbou. Koncert je to statečný a citlivý, melancholický i úsměvný zároveň, jak už tomu při otevírání srdcí bývá.“   

(eze)

Úterý, Prosinec 13, 2011 - 17:00

Poslat nový komentář