Letní výjezdní turné loutkového divadla Pronitka Prostějov mělo devět štací

Letní výjezdní turné loutkového divadla Pronitka Prostějov mělo devět štací
Foto Lucie Hlačíková

Dvakrát divadlo vystupovalo v prostějovském zámku na pódiu statutárního města. Dále v PV v dětské skupině Hradčany, U Abrahámka a Na Splávku, kam by se loutkáři rádi vrátili v říjnu. Zbytek představení viděli diváci v okolních obcích, v Dětkovicích, v Držovicích, ve Víceměřicích a nově ve Vrbátkách.

„Viděla nás necelá pětistovka diváků. Zhlédli pohádku Honza hádanek král, která je hádanek plná. Po skončení představení jsme vyzvali děti, aby přišly k nám na jeviště a dávaly hádanky svým kamarádům. Nejlepšího hádankáře jsme odměnili malou korunkou a zvolili tak krále nebo královnu hádanek v místě vystoupení,“ říká principálka Lucie Hlačíková s tím, že všem připomněli i své YouTube Studio Pronitka. „Nestihli jste naše vystoupení? Nevadí. Najdete ho právě na našem Studiu, společně s dalšími třemi asi půlhodinovými pohádkami a dalšími bezmála 30 různě dlouhými videi. Zde nás shlédlo od letošního ledna téměř 4 000 diváků. Za vytvoření Studia jsme byli navrženi Českou obcí sokolskou na ocenění Sokol roku,“ chlubí se principálka.

Při výjezdech Pronitka vybírala do klobouku. Výtěžek sbírky poputuje Pavlu Netopilíkovi z Moravské Nové Vsi, který díky ničivému tornádu koncem června přišel nejen o střechu nad hlavou. Děkuje všem, kteří přispěli.

„Ráda bych také poděkovala Aleně Přidalové a Evě Špačkové, herečkám, které na vystoupeních vždy vytvořily tu správnou atmosféru k pobavení diváků,“ doplňuje Lucie Hlačíková. (red)

Poslat nový komentář