Prostějovsko má nejvytíženější silnice v kraji

Prostějovsko má nejvytíženější silnice v kraji
ilustrační foto ŘSD

Ředitelství silnic a dálnic ČR zajišťuje v pravidelných pětiletých intervalech celostátní sčítání dopravy (CSD). Nejen na dálnicích a silnicích I. třídy v jeho správě, ale i na silnicích II. třídy a vybraných silnicích III. třídy a místních komunikacích některých statutárních měst.  Zveřejněné výsledky ukazují, že doprava oproti minulému CSD, které bylo prováděno v roce 2016, opět významně narostla, a to v průměru o 10 %. Průběh sčítání i způsob jeho vyhodnocování přitom významně ovlivnila pandemie koronaviru.

Sčítání bylo provedeno pro celkem 13 kategorií vozidel včetně cyklistů a probíhalo na celkem 6 465 sčítacích úsecích za využití jak automatického, tak ručního způsobu sčítání. Z hlediska Olomouckého kraje nejvíce automobilů všech kategorií projelo přes Prostějov a Olomouc.

Nejvíce motorových vozidel celkem projelo po D46 v úseku Prostějov-sever – Olšany, a to 40342. Na pomyslném druhém místě skončila komunikace I/35 Olomouc, ul. Velkomoravská mezi ul. Brněnská a Schweitzerova s 39241 vozidly. Třetí pak opět Prostějov, II/366 Prostějov, ul. Olomoucká mezi ul. Sladkovského a Konečná s 17083 vozidly. (ber)

Poslat nový komentář