Olomoucký kraj také letos podpoří vzdělávání trenérů

Olomoucký kraj také letos podpoří vzdělávání trenérů
ilustrační foto FK Junior Strakonice

Celkem 100 tisíc korun rozdělí olomoucké hejtmanství mezi úspěšné žadatele o finanční podporu na získání trenérského vzdělání. Od začátku března do konce května mohli o dotaci požádat všichni, kdo si v letošním roce dokončují trenérské vzdělávání. Z 31 přijatých žádostí splnilo podmínky dotačního titulu 25 žadatelů, mezi které budou finanční prostředky rozděleny.

„Hlavním cílem dotačního titulu na získání trenérské licence je především zkvalitnit sportovní přípravu dětí a mládeže v kolektivních i individuálních sportech. Kvalifikovaných trenérů je u některých sportů v regionu stále nedostatek, proto jsou dotace dobrou možností, jak tuto situaci řešit,“ řekl náměstek hejtmana František Jura.

Krajské peníze mohou žadatelé využít k pokrytí poplatku pro trenéry mládeže při získání trenérské licence A, B a C.

Finance tak budou použity například na školení fotbalové trenérské licence UEFA B, pro získání trenérské licence v oblasti sportovního parašutismu nebo na kvalifikační studium pro trenéry II. třídy v oblasti tanečního sportu. Na trenéry s novou licencí se však mohou těšit také děti v rychlostní kanoistice nebo judu. (Zdroj kr-olomoucky.cz)

Poslat nový komentář