Významná dotace směřuje pro Lukostřelbu

Významná dotace směřuje pro Lukostřelbu
Ilustrační foto ber

Zastupitelé na svém posledním jednání odsouhlasili dotaci na vznik přístavby zázemí pro lukostřelce. Spolek má v současné době k dispozici jednu halu, která byla postavena pro účely zimních tréninků a dvě toalety mimo prostory haly, které jsou v zimních měsících mimo provoz.

„Sportovcům tak chybí šatny a prostor na ukládání lukostřeleckého vybavení, technická místnost a v neposlední řadě sprchy a další toalety. Ty by už měly být s bezbariérovým přístupem pro handicapované sportovce,“ popsal důvod žádosti o dotaci náměstek primátora Jiří Rozehnal.

Spolek Lukostřelba Prostějov, z.s. rozhodnutím zastupitelů získá na přístavbu 800 tisíc korun. Celkové náklady na vybudování zázemí pro sportovce je téměř 2.2 milionu korun.

V loňském roce byla mezi městem Prostějovem a Lukostřelbou Prostějov, z.s. uzavřena smlouva o bezúplatném převodu pozemku, kde se nabyvatel zavázal, že ve lhůtě do 10 let vybuduje na převedeném pozemku stavbu sociální zázemí.

„Záměrem spolku je tuto podmínku splnit a začít s výstavbou co nejdříve. Z tohoto důvodu se obrátili o finanční pomoc jak na statutární město Prostějov, tak i Olomoucký kraj,“ uzavřel Rozehnal. (red)

Poslat nový komentář