Hříšníci za volantem: marihuana a pervitin

Hříšníci za volantem: marihuana a pervitin
ilustrační foto

V posledních dvou dnech policisté na silnicích Prostějovska zastavili dvě auta, jejichž šoféři byli pod vlivem drog. Muži pod vlivem pervitinu a ženě se stopami marihuany v dechu byla zakázána další jízda.

K prvnímu případu došlo v úterý 13. března před třiadvacátou hodinou v Kostelci na Hané. Policejní hlídka zastavila osobní auto v Revoluční ulici, řidič byl vyzván k předložení dokladů, předložil pouze doklady od vozidla. Prověřením policisté zjistili, že má od června 2010 do června 2012 zákaz řízení motorových vozidel. Dále byl řidič podroben dechové zkoušce, která neprokázala ovlivnění alkoholem. "Policistům se však chování řidiče zdálo podezřelé a proto přistoupili ke zkoušce na jiné návykové látky. Provedený DrugWipe 5+ test byl pozitivní. Řidič se přiznal, že v sobotu užil pervitin," uvedla policejní tisková mluvčí Marta Vlachová. Třiačtyřicetiletý muž byl vyzván k lékařskému vyšetření a byla mu zakázána další jízda.  

O den později, ve středu 14. března zastavili policisté jednačtyřicetiletou řidičku v Prostějově v ulici Vrahovická. Po předložení dokladů byla provedena i dechová zkouška. Výsledek byl negativní. Další zkouška na jiné návykové látky měla však již pozitivní výsledek. "Žena se přiznala, že v úterý večer vykouřila skleněnku marihuany. Lékařskému vyšetření se odmítla podrobit. Byl jí odebrán řidičský průkaz a zakázána další jízda," dodala tisková mluvčí policie.

Oba případy byly předány správnímu orgánu.

(red)

Poslat nový komentář