Muž na ubytovně zemřel po aplikování omamné látky

Muž na ubytovně zemřel po aplikování omamné látky
ilustrační foto

Kriminalisté Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje v těchto dnech obvinili ze spáchání zvlášť závažného zločinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a jedy třiapadesátiletého cizince. Skutku se měl dopustit tím, že v době od 17. do 19. března tohoto roku nejméně ve třech případech na jedné z ubytoven v Olomouci předal dvaačtyřicetiletému muži ze Šumperska přesně nezjištěné množství tablet přípravku užívaného při substituční léčbě závislosti na opiátech, přičemž věděl, o jakou látku se jedná. Tato účinná látka léčivého přípravku je zařazená v seznamu omamných látek.

Naposledy omamnou látku dotyčnému předal večer v neděli 19. března 2017 a muž zmíněný přípravek na jeho radu užil nasálně." V důsledku takto aplikovaného přípravku došlo k otravě dvaačtyřicetiletého muže, který byl následující den časně ráno nalezen na ubytovně mrtvý. Z prověřování případu je zřejmé, že obviněný poškozenému úmyslně „neoprávněně jinak opatřil“ omamnou látku tak, že mu ji daroval. Dále jej také instruoval, jak si má tuto látku aplikovat tak, aby látka měla větší a rychlejší účinek (užít vdechnutím nosem), přičemž si musel být velice dobře vědom toho, jakou látku poškozenému opatřil a jaký účinek na jeho organismus může mít", sdělila k případu Jitka Dolejšová, mluvčí PČR Olomouckého kraje.

Dalším šetřením kriminalisté zjistili, že obviněný muž omamnou látku předal ve stejnou dobu i dalšímu spolubydlícímu na ubytovně, kterého stejně jako ve výše uvedeném případě instruoval, jak látku užít. "Tento muž následně po požití látky kolaboval a jeho život zachránil jen rychlý zásah přítomných policistů. Osmatřicetiletý muž skončil v péči lékařů a jeho stav je v současné době stabilizovaný", dodala Dolejšová. (red)   

Poslat nový komentář