Hned několik řidičů pod vlivem návykových látek přistihli v uplynulých dnech policisté v Prostějově

Hned několik řidičů pod vlivem návykových látek přistihli v uplynulých dnech policisté v Prostějově
ilustrační foto PČR

Jak je uvedeno v titulku, hned několik řidičů pod vlivem návykových látek přistihli policisté. Jednoho z hříšníků zastavili okolo půl jedné ráno dne 10. 5. 2020 na Březinově ulici. U čtyřicetiletého řidiče motorového vozidla Škoda Fabia provedli policisté orientační dechovou zkoušku, která opakovaně vyšla s pozitivními výsledky přes 2,2‰ alkoholu v dechu. 

Další kontrolou také zjistili, že má platnou blokaci řidičského oprávnění pro všechny dosažené skupiny. Muž s výsledky dechové zkoušky souhlasil. Policisté muži sdělili podezření ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, na který trestní zákoník stanoví trest odnětí svobody až na jeden rok.

Jednatřicetiletého řidiče vozu BMW kontrolovali policisté rovněž na Jungmanové ulici před devátou hodinou ráno dne 12. 5. 2020. Muž jim nepředložil řidičský průkaz a orientační dechová zkouška u něj vyšla s pozitivními hodnotami přes 0,4‰ a 0,2‰ alkoholu v dechu. Řidič se podrobil také orientačnímu testu na přítomnost omamných a psychotropních látek. I ten vyšel s pozitivním výsledkem na amfetamin. Policisté muži zakázali další jízdu a převezli jej do nemocnice k provedení odběru biologického materiálu, s čímž souhlasil.

"Na policejní kontrolu narazil také pětadvacetiletý řidič osobního automobilu Citroen Xsara dne 12. 5. 2020 odpoledne na ulici Fanderlíkova. I jeho policisté v rámci kontroly vyzvali k orientační dechové zkoušce, která prokázala, že je ovlivněn alkoholem. Přístroj muži opakovaně naměřil výsledek přes 0,4‰ alkoholu v dechu. U řidiče byl proveden také orientační test na přítomnost omamných a psychotropních látek, který pozitivně zareagoval na THC. Policisté muži na místě zadrželi řidičský průkaz a zakázali další jízdu," doplnila policejní mluvčí Lenka Vanková. (red) 

Komentáře

Řidičák nepatří každému.Kdy to tady konečně pochopí ti, co mají moc.To co se všude děje,kde hanáčtí hlupáci jedou jak smyslů zbavení vjedou do protějšího pruhu z důvodu slepoty nebo debi.lity a ohrožují kde co,lidi,kandelábry i patníky.

Chlastometr až jeden rok?Si tady všichni dělají kozy.

Poslat nový komentář