Zlobiví řidiči. Tentokrát pod vlivem drog

Zlobiví řidiči. Tentokrát pod vlivem drog
ilustrační foto PČR

Ve středu 30. prosince policisté přistihli dva řidiče za volantem v Němčicích nad Hanou, kteří měli pozitivní testy na drogy.

Nejprve dopoledne zastavili řidiče osobního vozidla v ulici Novosady. Třicetiletý cizinec se při kontrole podrobil testu na přítomnost jiných návykových látek s pozitivním výsledkem na amfetaminy / metamfetaminy. Policisté řidiče vyzvali k podrobení se lékařskému vyšetření spojeného s odběrem biologického materiálu, s čímž souhlasil.

Následně po jednadvacáté hodině policejní hlídka zastavila vozidlo Škoda Octavia v Legionářské ulici. Za volantem seděl devatenáctiletý mladík, který se při kontrole podrobil testu na přítomnost jiných návykových látek. Test zaznamenal látky amfetaminy / metamfetaminy. Řidič se po výzvě podrobil lékařskému vyšetření spojeného s odběrem biologického materiálu.

"Oba řidiči jsou podezřelí z přestupku proti BESIP. Za jízdu pod vlivem jiné návykové látky jim hrozí pokuta od 2 500 – 20 000 korun a zákaz činnosti od šesti měsíců do jednoho roku. Na základě rozboru hodnot návykových látek v těle může dojít ke změně právní kvalifikace na přečin ohrožení pod vlivem návykové látky," doplnil policejní mluvčí Libor Hejtman. (red)

Poslat nový komentář