Smutná zpráva: Poslední dvě labuťátka přišla o život

Smutná zpráva: Poslední dvě labuťátka přišla o život
ilustrační foto pixabay.com

Když labutí pár letos zahnízdil na rybníku v Drozdovicích a posléze vyvedl mladé, Prostějov se tetelil štěstím. Začátkem června ale ptačí rodiče o tři ze svých dětí přišli. O to víc se starali o zbývající ptáčata, za velké pozornosti obyvatel města. I s tím je ale konec, obě labuťky v pondělí ukončily svou pozemskou pouť. Bohužel, pravděpodobně lidskou chybou.

„Městská policie byla v pondělí odpoledne telefonicky upozorněna na incident v Kolářových sadech, kde měl volně pobíhající pes honit labutě. Po příjezdu na místo byla nalezena dvě uhynulá mláďata. Protože se jedná o neznámého pachatele, případ jsme předali Policii ČR,“ sdělil PvNovinkám v pondělí odpoledne ředitel MP Prostějov Libor Šebestík.

Informaci potvrdila redakci i policejní mluvčí Miluše Zajícová: „Oznamovatelka strážníkům uvedla, že majitele psa upozornila na nevhodné chování, ale byla neznámým mužem napadena slovními výhružkami. Na uvedeném místě byla následně nalezena dvě uhynulá mláďata labutí.“ V současné době je událost v šetření a případ se dokumentuje. Právní kvalifikace nebyla prozatím stanovena. (ber)

Komentáře

Tak já osobně po Prostějově vídám jen zcela běžné psa na volno. Dokonce jsem si myslel že je to v PV povoleno.

psa utratit , chlapa zastřelit!

Proč tam nejsou kamery?!!!

Poslat nový komentář