Víkendové havárie. V hlavních rolích motorkáři

Víkendové havárie. V hlavních rolích motorkáři
Foto Policie ČR
Další fotky: 
Víkendové havárie. V hlavních rolích motorkáři

První nehoda se stala v sobotu dopoledne mezi obcemi Olšany u Prostějova a Držovice. Řidička v seniorském věku jela ve směru na druhou jmenovanou obec a na křižovatce Olšany x Smržice x Dubany x Držovice zastavila dle pokynů dopravního značení a rozhlédla se.

„Pak se rozjela, ale přehlédla po hlavní komunikaci jedoucího 43letého motocyklistu, který jel od Smržic na Dubany a došlo ke střetu. Motocyklista byl po kolizi z preventivních důvodů převezen do nemocnice na vyšetření," uvedla policejní mluvčí Miluše Zajícová s tím, že požití alkoholu se ani u jednoho z účastníků nepotvrdilo provedenou dechovou zkouškou. Hmotná škoda byla předběžně stanovena na 50 000 Kč.

Po čtvrté hodině odpolední byla oznámena nehoda mezi obcemi Dub nad Moravou a Prostějovem. „Řidič na motocyklu Kawasaki jel se spolujezdkyní ve směru na Prostějov a po projetí mírné levotočivé zatáčky nezvládl řízení, sjel do příkopu a narazil do křoví, které stroj zastavilo. Řidič skončil v olomoucké nemocnici a jeho spolujezdkyně byla převezena do nemocnice v Prostějově," doplnila k druhé nehodě mluvčí. Dechová zkouška nepotvrdila, že by před jízdou holdoval alkoholu. Hmotná škoda byla vyčíslena na 15 000 Kč a havárie je i nadále v šetření. (red)

Poslat nový komentář