ITAB Shop Concept bude v Prostějově vyrábět osvětlení pro evropský trh

ITAB Shop Concept bude v Prostějově vyrábět osvětlení pro evropský trh
Foto vgpparks.eu

Developer industriálních nemovitostí VGP získal nového nájemce do svého logistického parku VGP Park Prostějov. Společnost ITAB Shop Concept, přední dodavatel komplexních řešení pro vybavení obchodů a skladů, sem přesune kompletaci osvětlení pro evropský trh, kterou dosud realizovala ve Švédsku.

Za tím účelem si pronajme více než 7 500 m2 výrobních prostor doplněných o 710 m2 kanceláří. V regionu díky tomu vznikne několik desítek nových pracovních míst. Nová výrobní hala pro ITAB Shop Concept bude postavena ve vysokém stupni zelené certifikace BREEAM Very Good a předána do užívání ještě letos v květnu.

Společnost ITAB Shop Concept je původem ze Švédska. V současnosti má 45 poboček působících ve 29 zemích světa. Celkem provozuje 20 výrobních závodů nejen v celé Evropě, ale také v Číně. V České republice je aktivní již 29 let, a právě nyní se rozhodla pro další expanzi s divizí osvětlení.

VGP Park Prostějov se nachází ve východní části města Prostějov, s výbornou dopravní dostupností do centra města i blízkého okolí. Výhodou je, že leží poblíž dálnic D1 a D46, umožňujících rychlé spojení s Prahou, Brnem i Olomoucí, stejně jako sousedními státy. Rozsáhlý brownfield na místě bývalého Oděvního podniku Prostějov disponuje plochou přes 139 000 m2. VGP zde plánuje realizovat více než 46 000 m2 pronajímatelných ploch vhodných pro logistiku či lehkou výrobu. (Zdroj vgpparks.eu)

Poslat nový komentář