Co má Prostějov, má pouze dalších pět měst!

Co má Prostějov, má pouze dalších pět měst!
ilustrační foto MMP

 

Město zafinancuje výstavbu osvětlení velodromu. Instalace 54 osvětlovacích těles včetně nové přípojky a nouzového osvětlení při výpadku dodávky elektrické energie vyjde na 1,7 milionu korun.

Prostějov je jedním z šesti měst v České republice a na Moravě vedle Brna jedinou lokalitou, kde se nachází ovál pro dráhovou cyklistiku. "Na velodromu se konají závody republikového i mezinárodního významu, které stále častěji vzbuzují zájem televizních kamer. Je proto nutné zajistit zvýšení světelnosti ve večerních hodinách a při nepříznivých klimatických podmínkách," uvedl náměstek primátora Zdeněk Fišer, který potvrdil havarijní stav stávajícího osvětlení. "Byl jsem spolupořadatelem při jednom ze závodů a tak jsem se se zázemím velodromu seznámil velmi důkladně. Rekonstrukci potřebuje opravdu nutně," přidal vlastní zkušenost. 

Ve výběrovém řízení vyhrála nejvýhodnější nabídka společnosti Velikinvest z Němčic nad Hanou s nabídkou 1,54 milionu korun včetně DPH. K nákladům přibyla rovněž projektová dokumentace za 40 tisíc c korun, nová přípojka elektřiny přijde na cca 60 tisíc, na nepředvídatelné náklady se počítá s padesátitisícovou rezervou.

Pod novým osvětlením by cyklisté měli kroužit už koncem letošního roku. (red)

Poslat nový komentář