Fans of Prostějov vydali prohlášení k incidentu na stadionu

Fans of Prostějov vydali prohlášení k incidentu na stadionu
ilustrační foto: fop1913.cz

Na zveřejněné prohlášení funkcionářů mládežnického hokejového klubu LHK Jestřábi z.s. dnes zareagovali tiskovou zprávou také fanoušci prostějovského hokeje sdružení ve skupině Fans of  Prosptějov.

V prohlášení Fans of Prostějov se praví následující: "S ohledem na vyjádření k incidentu po utkání předkola play-off WSM ligy mezi Prostějovem a Přerovem, které médiím zaslalo vedení LHK Jestřábi Prostějov z.s., bychom rádi celou tuhle situaci uvedli na pravou míru.

Během celého utkání probíhal v administrativních prostorách zimního stadionu poměrně bujarý večírek, kdy se v otevřeném okně někteří účastníci slovně konfrontovali s fanoušky chodícími kolem. Po skončení hokejového utkání část fanoušků balila choreografie a vlajky. Vše vyvrcholilo při odchodu fanoušků, kdy silně podnapilí funkcionáři a trenéři mládežnického klubu LHK Jestřábi Prostějov z.s., vulgárně uráželi a slovně provokovali odcházející fanoušky. Ti na tuto situaci reagovali příchodem do kancelářských prostor, kde došlo ke slovní roztržce. Celou situaci monitorovala ochranka. V momentě, kdy jedna z přítomných žen (také silně opilá) zavolala Polici ČR, došlo k uklidnění situace a odchodu fanoušků ze stadionu. Při odchodu navíc došlo v administrativních prostorách ze strany funkcionářů a trenérů k pěstnímu útoku na dva fanoušky.

Doufali jsme, že celá tato nepříjemná a trapná situace zůstane tímto uzavřena. Funkcionáři a trenéři LHK Jestřábi Prostějov z.s. by si měli sáhnout do svědomí, protože místo vzájemné omluvy a narovnání vztahů, vláčí klub a jeho fanoušky zbytečně médii."

K celé události zjišťují PvNovinky i nadále všechny podrobnosti, včetně stanoviska Policie ČR. O všech zjištěních budeme co nejdříve informovat čtenáře. 

 

Zde původní prohlášení funkcionářů LHK Jestřábi z.s.: 

http://pvnovinky.cz/hokej/36930-fanousci-po-derby-napadli-hokejove-funkc...

 

 

 

Poslat nový komentář