!Pozor SOUTĚŽ! Vyhrajte dvě vstupenky na festival Pod Lipami!

!Pozor SOUTĚŽ! Vyhrajte dvě vstupenky na festival Pod Lipami!
ilustrační foto

Už podruhé se v prostějovské farní zahradě, vedle náměstí U Kalicha, sejdou všichni příznivci hudby a divadla. Program druhého ročníku multižánrového festivalu Pod Lipami nabídne opět pestrou škálu zajímavé kultury a tentokrát nebudou účinkující pouze místní. Organizátoři zabrousili do různých koutů naší republiky a dokonce v jednom případě i za hranice. Prostějovské novinky připravily soutěž o dvě vstupenky. 

 

„Festival odstartuje prostějovská jazzová naděje Easy Jammin´, která se zde s úspěchem ukázala již v loni. Souběžně s tímto vystoupením máme v nabídce vernisáž obrazů akademické malířky Karly Palátové,“ řekl k zahájení organizátor Daniel Jun. Na festivalu, jak ujistil, nepůjde pouze a jen o hudbu. Představí se i divadlo. Dílko „Kvak a Žbluňk“ přijede zahrát Jiří Bilbo Reidinger, český herec, spisovatel a klaun, spolu se svou ženou, mnohostrannou hudebnicí a herečkou Sylvií Krobovou. Duo nese název Bilbo compagnie a vystoupení jistě potěší všechny přítomné děti a nejen je.

„Na festivalu nebude znít jen jazz. Zazní například i klavír. Letos tady zahraji v rámci svých mimořádných letních koncertů. Vystoupení bude specifické účastí hostů, jejichž výběr bude pro diváky překvapením až do poslední chvilky,“ dodal k programu hudebník a organizátor Jun. Zastoupení ve festivalovém programu bude mít i produkce z bluesové scény. Organizátoři přihlédli i k sousední, slovenské tvorbě a tak hostem nebude nikdo jiný než Juraj Turtěv, ve spolupráci s Juditou Kaššovicovou v uskupení  Modroblues.

„Hudobné farbičky sa točia prevažne okolo Ďurových skladieb, v ktorých ide o vyjadrenie atmosfér pokoja, kľudu, osobnej spirituality, ale i naivnej uletenosti, srandy či recesie,“ prozradila k tématu Kaššovicová.

Zajímavou hudební seanci slibuje vystoupení skupiny Wunderbar Band. Kapela kombinuje ve svém projevu mnohé žánrové prvky. Už jen složení kapely - kytara, ukulele, baskytara, příčná flétna, saxofon, bicí, housle, violoncello, dává tušit zajímavý zážitek.

„Nabídneme také jazz – pop, hrát bude pětičlenná kapela Nano Illusions. Česká slova jejich písní aranžují hudební žánry jako jazz, pop, fusion, experimental, ambient, alternativa,“doplnil Daniel Jun. No a závěr? Tento rok se organizátoři festivalu shodli, že není lepší hudební tečky, než sólový koncert Martina Evžena Kyšperského, frontmana jedné z největších stálic na české alternativní scéně, kapely Květy. Jeho vystoupením ale festival rozhodně nekončí. Po oficiálním programu bude možné pokračovat v rámci jam session, ve společném muzicírování. 

Neváhejte, vyhlašujeme SOUTĚŽ!

V rámci letošního ročníku je k dispozici tři sta vstupenek. Kupovat je můžete od dnešního dne jak v Bylinkové apatyce na Žižkově náměstí, tak i v prodejně Zdeněk Tyl – Hudební nástroje v Kramářské ulici. Šikovní, kteří pozorně četli a chtějí zdarma získat dvě vstupenky, musí správně odpovědět na pouhou jednu soutěžní otázku:

Jak se jmenuje kapela Martina Evžena Kyšperského?

Své odpovědi posílejte na náš redakční mail: redakce@pvnovinky.cz. Konečným termínem pro zasílání odpovědí je 17. hodin 24. července. Výsledky losování vyhlásíme následující den. Tak hodně štěstí! (red)

Ilustrační foto: (archiv festivalu)

 

 

Poslat nový komentář