Víte o někom, kdo potřebuje finanční podporu pro svou kulturní, vzdělávací, sociální nebo sportovní aktivitu v našem městě?

Víte o někom, kdo potřebuje finanční podporu pro svou kulturní, vzdělávací, sociální nebo sportovní aktivitu v našem městě?
ilustrační foto

Víte-li o někom, kdo potřebuje finanční podporu pro svou kulturní, vzdělávací, sociální nebo sportovní aktivitu v našem městě, pak nominujte jeho projekt a pomozte mu získat finanční prostředky. ODS a nezávislé osobnosti se rozhodli vrátit odměny z městských podniků Prostějovanům a na základě výzvy rozdělí ještě letos 60 tisíc korun. 

Zástupci klubu ODS a nezávislé osobnosti města Prostějova se v letošním roce rozhodli přijmout místa v dozorčích orgánech městských společností, protože jsou přesvědčeni, že je úlohou členů těchto rad prosazovat v městských podnicích zájmy občanů města. „Z našeho pohledu nejde o žádné trafiky, ale o místo, kde musíme zastupovat naše voliče, protože skutečnými majiteli těchto společností jsou právě Prostějovanky a Prostějované,“ vysvětlila zvolený postup náměstkyně primátora Milada Sokolová a dodala: „Naši zástupci do těchto orgánů nenastupují kvůli odměnám. Ty se totiž rozhodli všichni naši nominovaní zástupci pravidelně a v plné výši dávat na nově vytvořený transparentní účet a "vracet" je následně Prostějovanům“. Do funkcí v městských podnicích zvolilo zastupitelstvo před několika měsíci tyto zástupce klubu: Tomáše Blumensteina, Jana Zatloukala a Tomáše Láznu.

Zástupci klubu ODS a nezávislých osobností města Prostějova i městské organizace ODS proto nyní oslovují veřejnost s výzvou na nominace projektů, které budou z těchto prostředků podpořeny. „Rádi bychom požádali veřejnost o návrhy aktivit, projektů či organizací, které potřebují finančně podpořit a odehrávají se v našem městě.  Z obdržených návrhů členové našeho zastupitelského klubu a naši zástupci v městských podnicích vyberou do 15. prosince projekty, mezi které letos rozdělíme 60 tisíc korun. Obdobně budeme postupovat i v dalších letech funkčního období,“ uvedl předseda městské organizace ODS Tomáš Lázna, který dodal, že návrhy mohou Prostějované posílat na e-mail: milada.sokolova@prostejov.eu . (red)

Poslat nový komentář