Prostějovan Blumenstein obhájil pozici "nejchytřejšího Čecha"

Prostějovan Blumenstein obhájil pozici "nejchytřejšího Čecha"
ilustrační foto

Prostějovský zastupitel Tomáš Blumenstein včera obhájil podle informací PvN funkci předsedy společnosti Mensa ČR, která sdružuje lidi s nadprůměrným IQ.

Mensa ČR se na své Valné hromadě setkala včera v Hradci Králové a měla na programu volbu nového vedení.

Tomáš Blumenstein je v čele společnosti Mensa již od roku 2007. Nyní byl zvolen již na čtvrté funkční období. Mezi mensany, jak si členové této organizace říkají, vstoupil Blumenstein  v roce 1995.

Prostějovský zastupitel

Staronový předseda společnosti Mensa působí také v prostějovské politice, kde byl v letech 2002 až 2006 městským zastupitelem. Do této funkce se opět vrátil při komunálních volbách na podzim roku 2010. 

Na Valné hromadě byl i prezident

Exkluzivním hostem Valné hromady byl prezident Asociace obranného a bezpečnostního průmyslu RNDr. Jiří Hynek, který vystoupil s přednáškou na téma "Vývoj bezpečnostní situace ve světě" . Prezident Hynek okomentoval obsah svého vystoupení přímo pro PvN:  "V přednášce jsem zejména kritizoval přístup evropských států, které neustále omezují výdaje na bezpečnost a obranu, čímž ale vytvářejí pro naše budoucí generace velká bezpečnostní rizika". Po vystoupení Jiřího Hynka proběhla rozsáhlá diskuse k otázkám bezpečnosti v České republice i v zahraničí, a to zejména v tématech imigrace, zbrojních zakázek a bezpečnostní situace ve světě.

Komentáře

SE Z TOHO PODĚLÁME

Poslat nový komentář