Flora Olomouc - Hortikomplex se blíží!

Flora Olomouc - Hortikomplex se blíží!
ilustrační foto

Flora Olomouc - Hortikomplex také letos na podzim poskytne velkorysý prostor pro prezentaci zemědělských výpěstků od českých i moravských producentů ovoce a zeleniny. Konat se bude od čtvrtku 29. září do neděle 2. října na olomouckém Výstavišti Flora. Hlavní expozice v pavilonu A nese název Plody otce genetiky, připomene letošní 200. výročí narození Gregora J. Mendela - objevitele základních principů dědičnosti.

Součástí této tradiční a velkolepé akce jsou kromě bohatého doprovodného a kulturního programu oblíbené Zahradnické trhy s bohatou nabídkou výpěstků, nářadí pro kutily a zahradnických či domácích potřeb či expozice Českého zahrádkářského svazu.

Návštěvníci se mohou těšit také na festival gastronomie a nápojů Olima, ochutnávky vína v rámci akce Dny moravských vín, soutěž pro žáky základních škol Dýňodlabání či na prodejní Mezinárodní včelařskou výstavu Hanácká včela pod patronátem Českého svazu včelařů.

Součástí festivalu gastronomie a nápojů Olima je mimo jiné od 29. od 30. září již 26. ročník tradiční kuchařské soutěže určené mladým kuchařským talentům Gastro Olomouc Olima Cup, dále od 1. do 2. října 4. ročník cukrářské soutěže Moravský cukrářský šampionát, mezinárodní Grand Prix ovocných destilátů Flora košt, soutěžní klání o nejlepší marmeládu Flora džem a také soutěž Flora mošt. (red)

Poslat nový komentář