Hanácké derby vyhrála Olomouc

Hanácké derby vyhrála Olomouc
ilustrační foto

Vcelku velké překvapení se dnes zrodilo v Olomouci na Andrově stadionu. Sigma B zde připravila svým hanáckým „kolegům“ tvrdé přivítání a podobným výsledkem jako olomoucké Ačko na podzim v poháru, si připisuje 3 body do tabulky MSFL. Hráči 1.SK tak zůstávají v tabulce druzí a od první příčky okupované Třincem, je dělí pouze rozdíl skóre. Oproti tomu sigma se posunula na 9. místo. 

Oba týmy začali utkání velmi opatrně. Ani jednomu celku se nedařilo postupovat protivníkovou obranou na dostřel brány. Patová situace se začala postupně měnit okolo 10. minuty ve prospěch domácích. Několik ostře zahrávaných centrů a zlepšená hra Sigmy uzavřely prostějovské hráče na jejich polovině. Ve velké šanci se mohl octnout Jakub Rolinc, kterému po rychlém brejku po pravé straně nahrával Tomeček, ale celou akci ukončil rychlým vyběhnutím Bureš. Na druhé straně se mohl prosadit Papoušek, jehož pumelice proletěla brankářovi mezi rukama, ale bohužel se zastavila na levé tyči. A hned vzápětí se opět po chybě gólmana octnul v šanci Petr Pavlík, který dobře odhlavičkoval, ale jeho střelu na poslední chvíli zastavil olomoucký gólman Zlámal. Ve třicáté-první minutě si do pohledné akce naběhl Tomáš Machálek, ale domácí obránci ho nenechali dobře zamířit, a tak jeho střela prolétla těsně vedle tyče. O dvě minuty později zazvonila tyč i na druhé straně. Po střele Jakuba Plška se Bureš jen marně natahoval a ta skončila jen na brankové konstrukci. V poslední minutě první půlky vyslal ještě jednu tvrdou střelu z přímého kopu Jakub Rolic, ale i tento pokus mířil vedle.

Hned z první akce druhé půle se dokázali domácí prosadit. Tomeček předvedl výbornou individuální akci, přešel přes několik prostějovských obránců a pak ladnou přihrávkou předl míč Vavříkovi, který nezklamal a poslal Sigmu do vedení. Hned z další akce mohl srovnat Pospíšil, který se octl v podobné situaci jako před chvilkou Vavřík, ale prostějovského borce zastavil domácí obránce Soušek. Nakonec tedy vyrovnání skóre padlo na bedra Tomáše Machálka. Nejprve střílel z voleje Michal Pospíšil, kterého ale Zlámal vychytal. Naštěstí se ale odražený míč dostal přímo na kopačku Machálka, který už neminul. Po vyrovnávací brance se hráči SK pustili do útoku ze všech sil a uzavřeli celou olomouckou jedenáctku na vlastní polovině. Naneštěstí olomoučtí opět udeřili a ujali se vedení. Jakub Plšek poslal do brejku Nešického, a ten tváří v tvář Burešovi nezklamal. Pohlednou kombinací v 83. minutě domácí definitivně rozhodli o dělbě bodů. Tomeček nejprve dlouhým pasem našel Vavříka, ten na nic nečekal a míč sklepl Adamu Ševčíkovi, jež střelou k tyči navýšil náskok Sigmy na konečných 3:1. SK Sigma Olomouc B – 1.SK Prostějov 3:1.

Sestavy:

SK Sigma Olomouc B: Zlámal – Hála, Soušek, Ješko, Machalický – Plšek, Vavřík (87. Chlebek), Nešický, Tomeček – Bernard (75. Habusta), Rolinc (62. Ševčík).

1. SK Prostějov: Bureš – Hunal, Kazár, Hloch, Mazouch – Papoušek, Zelenka (46. Zatloukal), Hirsch (82. Krejčíř), Pavlík – Machálek, Pospíšil (86. Svozil).

-vil-

Poslat nový komentář