1.SK hlásí první posilu, přichází Pančochář ze Sigmy

1.SK hlásí první posilu, přichází Pančochář ze Sigmy
Josef Pančochář (zdroj: sigmafotbal.cz)

Fotbalisté 1.SK Prostějov zahájili tento týden přípravu na druhou polovinu ročníku MSFL. Na čtvrtečním tréninku se trenéru Františku Jurovi hlásilo více než dvacet hráčů, včetně nového Josefa Pančocháře, který přišel ze Sigmy Olomouc, ale již bez Petra Papouška, která se rozhodl vyměnit místo v prostějovské záloze za pozici trenéra dorostu ligového Slovanu Liberce.

„Trénujeme od úterý, ve středu jsme měli volno, a pokračovali jsme zase dnes,“ uvedl k prvnímu týdnu přípravy ve čtvrtek večer František Jura. Jeho tým se momentálně připravuje v domácích podmínkách, během zimních měsíců se však vydá i na soustředění do Luhačovic a odehraje celkem osm přípravných zápasů.

Nadějná posila

Novou posilou jeho mužstva se ve čtvrtek stal jedenadvacetiletý hráč Sigmy Olomouc Josef Pančochář. „Josefa jsme dnes podepsali. Je to poctivý, technicky i rychlostně dobře disponovaný hráč, kterého jsem si vybral i pro jeho dobré charakterové vlastnosti,“ vysvětlil volbu nadějného středopolaře František Jura. Pančochář naposledy nastupoval za juniorku i B tým Sigmy Olomouc. Za rezervu olomouckého celku odehrál na podzim pět zápasů, 147 minut a vstřelil jednu branku, za juniorku pak nastoupil k jedenácti zápasům, odehrál 615 minut a zaznamenal jeden gól a jednu žlutou kartu. Kromě Sigmy nastupoval Pančochář také za Kralice,  odkud jej zná i trenér Jura. „Znám ho dva a půl let,“ potvrdil, že nového hráče v prostějovském dresu sleduje dlouhodobě. S čerstvou posilou prostějovský kouč počítá na místo středopolaře, neměl by však přímo nahradit odcházejícího Petra Papouška. „Na jeho místo počítáme spíše s Kazárem nebo Dostálem,“ vysvětlil František Jura, který ve svém kádru kromě první nové posily přivítal i tři dorostence – Rusa, Machálka a Preislera. Právě jim chce dávat v mužstvu více příležitostí, a to i na úkor nákupu dalších posil.

Hráči mají za sebou zatím dva tréninky, již na tom druhém však dal trenér Jura svým hráčům pořádně zabrat. „Všichni jej v pořádku zvládli. Na některých je sice vidět ještě vánoční pauza, zimní přestávka je však dlouhá, a bude čas to vyrovnat,“ připomněl Jura s tím, že současná fáze přípravy je zaměřena především na nabírání fyzické kondice.

Profil Josefa Pančocháře z podzimní části ročníku 2012/2013:Sigma Olomouc B (MSFL): 5 zápasů, 147 minut, 1 vstřelená brankaSigma Olomouc - jun. (juniorská liga): 11 zápasů, 615 minut, 1 vstřelená branka, 1 žlutá karta

Plán přípravných zápasů 1.SK Prostějov v zimní přípravě:26. ledna: Mohelnice – Prostějov2. února: Chrudim – Prostějov9. února: Prostějov – Znojmo (v Olomouci)od 12. února soustředění v Luhačovicích, v jehož rámci odehraje 1.SK zápas se Slavičínem24. února: Čáslav – Prostějov2. března: Uničov - Prostějov9. března: Slovácko B - Prostějov16. března: Vyškov - Prostějov

(zkl)

Poslat nový komentář