Do regionu putují bezpečné fotbalové branky

Do regionu putují bezpečné fotbalové branky
ilustrační foto

 

Hejtman Olomouckého kraje Jiří Rozbořil předal v minulých dnech zástupcům fotbalového klubu FC Hněvotín první set bezpečných branek. Celkem jich do konce srpna letošního roku bude předáno v rámci kraje 61, kluby na Prostějovsku jich obdrží 13.

Projekt s názvem Bezpečná branka vznikl jako snaha úplně odstranit či minimalizovat rizika vážných úrazů, ke kterým v České republice došlo, a to především z důvodů používání branek z nevhodných materiálů a jejich pádů na sportující děti a mládež.

„Statistiky podobných úrazů jsou alarmující a některá zranění končí i smrtí. Proto jsem rád, že se Olomoucký kraj na tomto smysluplném projektu může podílet a přispět k výměně stávajících branek za branky nové, vyrobené podle technických kritérií, které by neměly mladé sportovce ohrozit,“ uvedl hejtman Jiří Rozbořil.

Olomoucký kraj na první etapu projektu Bezpečná branka pro mládež přispěl částkou 300 tisíc korun. Olomoucký krajský fotbalový svaz společně s Okresními fotbalovými svazy pak projekt podpořil částkou 1 103 854 korun. Předáním branek v Hněvotíně byla zahájena distribuce i do dalších sportovišť v kraji. V rámci této etapy by mělo branky obdržet celkem 61 klubů, a to do 31. srpna 2014. (red)

Poslat nový komentář