Určice stoupají tabulkou vzhůru, porazily Oskavu

Určice stoupají tabulkou vzhůru, porazily Oskavu

Určice - Dvě důležitá utkání zvládli v posledních čtrnácti dnech fotbalisté Určic. Nejprve minulý týden porazili na hostujícím hřišti Konici a dnes jediným gólem v prvním poločase zdolali nepříjemnou Oskavu.

Hostující celek, který pět posledních zápasů v řadě vyhrál, přijel na Hanou s agresivní taktikou, a úvod utkání se proto se nesl v bojovném a zároveň nervózním duchu.V této pasáži hry však padl také jediný gól zápasu - ve 13. minutě si míč z kopačky Kišky srazil jeden z hostujících obránců do vlastní sítě.

V Určicích se v neděli nehrál příliš pohledný fotbal a k vidění byly spíše ostré zákroky než pohledné akce. První trest za důraznou hru přišel krátce po změně stran v 50. minutě, kdy dostal červenou kartu hostující Janíček. Domácí se pak spoléhali na rychlé brejky, ty ale nevyužili. Jelikož Oskava z některých svých šancí také nic nevytěžila, připsaly si Určice další důležitou výhru.

Trenér domácích Evžen Kučera pochválil své svěřence, že se dokázali soupeři vyrovnat v důrazu a agresivitě. Zároveň se však nenechali vyprovokovat a dotáhli zápas do vítězného konce. „S výhrou jsem samozřejmě spokojen,“ dodal Kučera.

Sokol Určice – TJ Jiskra Oskava 1:0 (1:0)

Branka: 13. Kiška

Červená karta: 50. Janíček (Oskava)

Určice: Nejezchleb – Javořík, Mlčoch, Skopalík, Ján – Rec, Vaněk (60. Coufal), Vodák, Bokůvka – Cibulka (80. Trajer), Kiška. Trenér: Evžen Kučera

Oskava: Zorek – Klos, Vašíček, Siegl, Plachý (73. Dus) – Janíček, Veselský (65. Šrom), Šimeček, Kasal (80. Kaler) – Olejník, Mičunda. Trenér: Květoslav Pospíšil

-red-

Poslat nový komentář