Nová výstava přiblíží balkánskou krajinu

Nová výstava přiblíží balkánskou krajinu
Zleva Josef Franc a Dušan Věženský

V Regionálním informačním centru v budově prostějovského zámku proběhne ve čtvrtek 31. května v 16 hodin slavnostní vernisáž výstavy fotografií nazvaná „Za romantikou na Balkán“. V panenské přírodě Černé Hory pořídili jedinečné snímky přírodních krás fotografové Josef Franc a Dušan Věženský.

„Krajina Montenegra, jak Černohorci svou zem nazývají, mě uchvátila už při mé první návštěvě před čtyřmi lety. Vloni jsme s kamarády objevovali další nádherná místa a ocenili pohostinnost domorodců. Tady si oko romantika a fotografa skutečně přijde na své. Letos do této malé balkánské zemičky patrně zamíříme znovu,“ vyznal se ze svého okouzlení černohorskou přírodou Josef Franc. 

Nově otevřená výstava, která potrvá do 19. června, přiblíží návštěvníkům místa v pohoří Durmitor, hluboký kaňon řeky Tary, okolí jezera Plav a divoké pohoří Prokletije na hranici s Albánií. Příjemnou únavu z obdivování fotografií horské krajiny Montenegra mohou účastníci vernisáže spláchnout chmelovým mokem Černá Hora, i když tuzemské provenience. Výstavu finančně podpořilo statutární město Prostějov.    

(jap) 

Čtvrtek, Květen 31, 2012 - 16:00

Poslat nový komentář