Líný fotograf má po roce a půl premiéru. Zimní

Líný fotograf má po roce a půl premiéru. Zimní
Foto Petr Sládek

O prostějovském fotografovi Petru Sládkovi PvNovinky již několikrát psaly. Mladý muž, jehož proslavil cyklus nazvaný Burákoviny, si dal rok a půl dlouhou pauzu. PvNovinkám se ale pochlubil první fotografií, kterou po odmlce pořídil. Patří do další Petrovy skvělé galerie, Zimní krajinky.  

"Fotil jsem velice málo. V mobilu mám napsaných spoustu nápadů se zimními krajinkami, ale poslední krajinku jsem vyfotil až po 1,5 ročním odstupu," podotkl Petr k fotografii s tím, že za jeho tvůrčí pauzou byla obyčejná lenost. "Letos se budu snažit fotit víc. Jinak plánuji pokračovat v panoramatickém focení známých a zajímavých osobností a taky si občas vyfotím panoramaticky město," dodal. 

Petr Sládek (*1982) vystudoval agropodnikání na Švehlově střední škole v Prostějově. Fotografie začal vystavovat v roce 2008, kdy veřejnosti představil svou první humornou sérii Příběhy buráků. Líbí se mu fotografie cestovatele Jiřího Kolbaby, Ladislava Kamaráda a Davida Lachapelle. Jeho snem je podívat se do světa a fotit krajiny zejména v Norsku a Africe. Pracuje v rodinném podniku s chovatelskými potřebami. Jeho tvorbu si můžete prohlédnout na http://www.petrsladek.wbs.cz/. (ber)

 

Poslat nový komentář