Cena Grand Prix v rukou prostějovského fotografa

Cena Grand Prix v rukou prostějovského fotografa
Josef Franc si s radostí cenu Grand Prix převzal.

Známý prostějovský fotograf Josef Franc získal před několika dny už svou druhou letošní cenu Grand Prix z mezinárodní fotografické soutěže. I tentokrát ji získal na Slovensku a i tentokrát za fotografii Zapadlí vlastenci. Snímek jako nejlepší vybrala porota ve fotosoutěži doprovázející festival dobrodružných filmů HoryZonty Trenčín 2011.

 

Šestý ročník přehlídky HoryZonty nabídl milovníkům přírody nejen dobrodružné filmy, ale také další doprovodné akce, mezi nimiž nechyběla ani oblíbená fotosoutěž. A právě jejím vítězem se stal  Josef Franc. 

„Poslal jsem do soutěže několik svých přírodních snímků, mezi nimi i Zapadlé vlastence, kterým už  letos na jaře udělila cenu Grand Prix porota na fotosoutěži v Bratislavě. Slovensko je pro mě, zdá se, šťastným místem. Ceny si samozřejmě vážím a jsem za ni rád,“ svěřil se nejen výborný fotograf, ale také náruživý cestovatel. 

Málokdy se stane, že stejný snímek zaujme odborníky na dvou místech. V případě Zapadlých vlastenců, které Josef Franc „ulovil“ při výstupu na vrchol Stubwieswipfel v rakouské části Alp nazvané Kalkalpen, se tento malý zázrak stal a svědčí o mimořádné kvalitě snímku. 

Krásu přírody zachycenou fotoobjektivem Josefa France budou mít možnost shlédnout návštěvníci připravované výstavy v Regionálním informačním centru v prostorách prostějovského zámku mezi řadou dalších snímků z tvorby prostějovských fotografů. Vernisáž výstavy, která je pietní vzpomínkou na Luďka Mařáka, se uskuteční 12. prosince v 16,30 hodin a připravil ji Spolek prostějovských fotografů ve spolupráci s Městem Prostějov.                       (jap)

 

Poslat nový komentář