Prostějovští gymnasté si na Mistrovství ČR vedli skvěle!

Prostějovští gymnasté si na Mistrovství ČR vedli skvěle!
Foto Pavel Ponížil

V sobotu a v neděli 11. a 12.6. proběhlo v Třinci Mistrovství ČR ve sportovní gymnastice, kterého se zúčastnilo celkem 6 reprezentantů TJ Prostějov.

V kategorii Kadetek jsme měli jedno zastoupení: Darina Dvorská si vybojovala 18. místo v ženském čtyřboji.

V kategorii Juniorek závodily dvě závodnice: Magdaléna Holcová obsadila 11. místo a Dominika Ponížilová 3. místo. Dominika pak postoupila do nedělního finále na přeskoku, bradlech a prostných (na kladině byla 1. náhradnicí). Magda postoupila v akrobacii.

V kategorii Juniorů závodili dva borci: Jindřich Šafran získal 9. místo a Daniel Ponížil, který obhájil titul Mistra ČR. Oba postoupili do nedělního finále.

V kategorii Žen prostějovský klub zastupovala Eva Mičková, která skončila na 5. místě v ženském šestiboji a také postoupila do nedělního finále.

V neděli proběhlo finále šest nejlepších závodníků na jednotlivých nářadích.

Dominika Ponížilová vyhrála titul Mistr České republiky v přeskoku (dokonce měla nejvyšší známku i mezi seniorskou skupinou). Na bradlech se jí podařilo vybojovat nádherné 3. místo. Na akrobacii pak skočila čtvrtá a její kolegyně Magda obsadila 6. místo.

Daniel Ponížil získal titul Mistra ČR za bradla, 2. místo vybojoval v akrobacii a na hrazdě, 3. místo na kruzích a přeskoku a 5. místo na koni. Jeho kolega Jindřich Šafran vybojoval 4. místo na koni a kruzích.

Eva Mičková skončila 5. na přeskoku, 4. na kladině a 3. místo získala na prostných.

Celkem lze závodní víkend hodnotit velmi kladně, prostějovští závodníci dovezli celkem 10 medailí.

Pavel Ponížil

Poslat nový komentář