Prostějovská gymnastika zažila historický víkend!

Prostějovská gymnastika zažila historický víkend!
Foto Pavel Ponížil
Další fotky: 
Prostějovská gymnastika zažila historický víkend!
Prostějovská gymnastika zažila historický víkend!

První prosincový víkend byl ve znamení republikového klání pro českou sportovní gymnastiku.

Poprvé ve své historii uspěl prostějovský tým gymnastek v extralize žen a obsadil úžasné 3. místo se ztrátou pouhých pět setin bodu za druhým Sokolem Brno I. Vítězem se stalo družstvo Bohemians Praha. Družstvo ve složení Dominika Ponížilová, Eva Mičková, Magdaléna Holcová, Darina Dvorská a Aneta Škubalová (ta ještě do konce roku zastupuje Sokol Vysoké Mýto) šlo do závodu se zdravotním hendikepem Evy Mičkové a předchozími podzimními nemocemi. Pod vedením trenérky Veroniky Lukášové a trenéra Miloslava Musila, který trénuje Anetu, si však dokázaly s Extraligovým závodem obstojně poradit a Prostějov tak získal historicky první medaili v této vrcholné soutěži. Zároveň se juniorce Dominice Ponížilové povedlo dosáhnout prvenství mezi jednotlivkyněmi o celé dva body před druhou Lucií Jiříkovou ze Sokola Brno I. a třetí Anetou Holasovou z Bohemians Praha. Tím se v tuto chvíli stala nejúspěšnější gymnastkou mezi ženami v celé České republice.

Velký úspěch sklidily i závodnice v II. lize. Družstvo ve složení Markéta Vidmuchová, Zuzana Mazalová, Nela Borská, Nikola Cibulcová a Neli Gronychová (z TJ Šumperk) pod vedením trenérů Veroniky Lukášové, Vladislavy Ponížilové a Miloslava Musila nečekaně obsadily úžasné, i když nepopulární 4. místo z celkového počtu dvaceti družstev z celé ČR! Tím si letos prostějovský oddíl připsal další prvenství v historii, protože se podařilo postavit dvě ligová družstva.

Ve stejný čas proběhlo v Praze republikové klání hochů v povinných sestavách. I z hlavního města putovaly do Prostějova cenné kovy, a to v kategorii VS4 (do osmnácti let), kde Jindřich Šafran obsadil 3. místo (Daniel Ponížil bohužel z důvodu přetrvávajícího zranění kolene startoval jen na čtyřech nářadích z šesti) a v kategorii VS2 (do jedenácti let) obsadil také 3. místo Martin Mlčoch. V této kategorii dále získal 12. místo Adam Nosek a 29. místo Jakub Mezulianek. V kategorii VS3 (do patnácti let) obsadil Filip Petrásek 11. místo. (red)

Poslat nový komentář