Kanonáda Hané v Kožušanech 1:4!

Kanonáda Hané v Kožušanech 1:4!
Foto Zdeněk Kulíšek

Ve 4. kole I. B. třídy sk. B olomouckého KFS zajížděli Hanáci do Kožušan a už ve 3. minutě zahrozili, když centr Hladkého hlavičkoval Novák nad branku. O dvě minuty později polekal brankáře Blahu táhlou střelou hostující Typner. V 7. minutě protáhl Blahu střelou k tyči Mazouch.

V 10. minutě se Hanáci konečně dočkali branky, když Čermák dokázal využít zmatku v domácí obraně a zblízka dokopl míč do branky – 0:1. O tři minuty to už bylo 0:2! Typner prostrčil středem míč na sprintujícího Gábora a ten nedal Blahovi šanci. V 17. minutě se dostali do šance hráči Kožušan, když Palaščák střílel z pravé strany, ale brankář Marák míč nohou vyrazil. Hosté měli další šance, ale brankář Blaha je vychytal. Hanáci se ale v závěru poločasu dopustili faulu ve vápně a exekutor Řehák z penalty snížil na 1:2.

Ve druhém poločase se hra vyrovnala, ale přesto to byli hosté, kteří v 55 .a 60. minutě zahodili dvě vyložené šance! V 71. minutě využili Hanáci krásnou kombinační akci na dva doteky a Typner zvýšil na 1:3. O tři minuty později zahrával Krupička trestný kop a míč z hlavy Čermáka skončil v pravé šibenici golmana Blahy – 1:4!

Hanákům se podařilo vyhrát všechny tři venkovní zápasy a s devíti body jsou v tabulce na 2. místě. V sobotu 28. srpna 2021 odehrají Hanáci konečně doma zápas s Černovírem.

Hodnocení trenéra Hané PV Daniela Koláře: "Dnes jsme odehráli výborných prvních třicet minut, ve kterých se nám podařilo vstřelit dvě branky, ale mohlo jich být minimálně o tři víc. Poté se hra vyrovnala, přestali jsme být schopni vepředu udržet míč a ze zbytečné penalty domácí snížili. Většinu druhého poločasu měli hosté optickou převahu, ale my jsme si z protiútoků vytvářeli solidní šance a dvě z nich také proměnili. Hrál se na tuto soutěž kvalitní oboustranně otevřený fotbal a my zaslouženě zvítězili.   

Branky: 43. Řehák (pen.)  - 10. a 74. Čermák, 13. Gábor, 71. Typner

Rozhodčí: Valouch – Salva, Peřina, ŽK: Typner (Haná). Diváků: 120

Sestavy:

Kožušany: Blaha – Herzán, Marek Rozehnal, David Rozehnal, Boháček – Palaščák (59. Stuchlík), Greslovič, Stránský (86. Zmeškal), Rončák – Pučálka,

Řehák (77. Lakomý). Hrající trenér: David Rozehnal

Haná Prostějov: Marák – Světlík (78. Jančiar), Čermák, Trnavský (46. Kumstát), Martin Kolář – Hladký, Mazouch, Krupička, Jakub Novák – Gábor (88. Macourek),

Typner (78. Zatloukal)

Trenér: Daniel Kolář

(OL)

Poslat nový komentář