Hanáci i přes porážku ve Slatinicích obsadili po podzimu druhé místo. SK Slatinice – Haná Prostějov 2:1 (1:1)

Hanáci i přes porážku ve Slatinicích obsadili po podzimu druhé místo. SK Slatinice – Haná Prostějov 2:1 (1:1)
ilustrační foto Haná Prostějov

V posledním odloženém zápase podzimu 1.B tř. sk. B Olomouckého KFS se utkali Hanáci na „horké půdě“ vedoucích Slatinic.

Od prvního písknutí hlavního arbitra se hrálo nahoru dolů a útoky se střídaly na obou stranách. Hanáci zahrozili ve 13. minutě, když po skvělé nahrávce se nadvakráte uvolnil od obránců Gábor a střelou podél brankáře otevřel skóre zápasu – 0:1! Domácí odpověděli o deset minut později, když Vychodil ostrou střelou vyzkoušel pozornost brankáře Maráka. Před odchodem do kabin se domácím podařilo Dostálem vyrovnat – 1:1. I ve druhé půli se snažili domácí strhnout vítězství na svou stranu. Obě mužstva měla několik šancí, ale nerozhodný výsledek vydržel pouze 10 minut. Domácí se prosadili ve vápně Hanáků a Šemro je poslal do vedení 2:1! Hanáci byli blízko vyrovnání v 80. minutě, když Cibulec za vápnem vypálil prudkou ránu z voleje, ale brankář Kubíček odvážnou robinzonádou vyrazil míč mířící do šibenice na roh! A tak Hanáci po podzimní části obsadili pěkné druhé místo za vedoucími Slatinicemi s 28 body a skóre 39:20. Podzimním králem střelců je útočník Hané Prostějov Patrik Gábor s 18 brankami na svém kontě.

Hodnocení zápasu zastupujícím trenérem Hané Prostějov Zdeňkem Kaprálem: „V dnešním zápase bylo vidět, že se spolu utkaly tabulkově dvě nejlepší mužstva. Naše oslabené mužstvo, vlivem zranění z minulého zápasu, podalo velmi dobrý kolektivní výkon, který zhodnotil ve 13. minutě brankou Gábor. Laciným gólem do šatny Slatinice vyrovnaly a na začátku druhého poločasu po našem nedůrazu vstřelily vítězný gól. Několik šancí ke vstřelení gólu bylo na obou stranách, zejména Cibulcovu střelu do šibenice vytáhl gólman robinzonádou na roh“.

Branky: 44. Dostál, 54. Šemro - 13. Gábor

Rozhodčí: Novák - Vláčil, Petr, 

ŽK: Kostorek, Garzina – Krupička, Čermák

Diváků: 94

Sestavy:

SK Slatinice: Kubíček – Kryl, Krajčovič, Škobrtal, Ryšavý (79. Kurfürst) - Šemro, Vychodil, Banovec (83. Svozil), Valsa – Kostorek (63. Garzina), Dostál (83. Muchka)

Trenér: Přemysl Bílek  

Haná Prostějov: Marák – Ondráček, Čermák, Macourek, Martin Kolář (45. Bartoš) – Typner, Krupička, Mazouch, Cibulec – Zatloukal (87. Zbožínek), Gábor      Zastupující trenér: Zdeněk Kaprál

(Text a foto Oldřich Lošťák) 

Poslat nový komentář