Hanáci vezou body ze Smržic. TJ Smržice – Haná Prostějov 1:4 (0:1)

Hanáci vezou body ze Smržic. TJ Smržice – Haná Prostějov 1:4 (0:1)
Foto Oldřich Lošťák
Další fotky: 
Hanáci vezou body ze Smržic. TJ Smržice – Haná Prostějov 1:4 (0:1)

V regionálním derby nastoupili Hanáci na hřišti ve Smržicích proti soupeři ze dna tabulky. Už v 6. minutě kopal hostující Dospiva nepřímý kop, který gólman Tomiga vyrazil a dorážka Cibulce skončila na tyčce. Z následného rohu, zahrávaném Krupičkou, skončil míč po hlavičce Světlíka v brance Tomigy – 0:1.

V 25. minutě trefil z přímého kopu z třiceti metrů Typner tyčku a stejně na tyči skončila dorážka Dospivy. Z protiútoku se domácím podařilo trefit pouze tyč Marákovy branky. Ve 32. minutě byl vyloučen hostující Čermák za strkání se se soupeřem. Ve druhém poločase v 55. minutě centroval hostující Dospiva a hlavička Krupičky, kterou vyrazil brankář Tomiga na tyč, skončila v jeho brance - 0:2. O sedm minut později centroval Typner na hlásícího se Jakuba Nováka a ten krásnou hlavičkou zvýšil na 0:3. Domácí zahrozili v 66. minutě, ale jejich střelu vyrazil pozorný Marák na roh. V 71. minutě šel míč po ose Dospiva, Hladký a na hrotu byl Jakub Novák a ten bezpečně zavěsil za záda Tomigy - 0:4.  O minutu později střela hostujícího Dospivy skončila, jak jinak, než na tyči. V závěru zápasu se branky dočkali i domácí, když střela Komárka skončila v rohu hostující branky – 1:4.

V příštím kole v sobotu 17. 9. 2022 v 15.30 hodin přivítají Hanáci fotbalisty FC Hněvotín.

Branky: 79. Komárek – 7. Světlík, 55. Krupička, 62. a 71. Jakub Novák

ŽK: Štěpán Verner (Smržice)

ČK: 32. Čermák (Haná)

Rozhodčí: Salva – Smékal, Hubáček

Diváků: 115

Sestavy:

TJ Smržice: Tomiga – Holomek (62. Martinák), Augustin, Martin Verner, Pleva – Komárek, Robin Kotlár st. (62. Robin Kotlár ml.), Štěpán Verner, Studený –  Kaprál (81. Doseděl), Kimel (46. Janura)

Trenér: Josef Spanilý                                     

Haná Prostějov: Marák – Světlík (73. Strouhal), Trnavský, Čermák (32. ČK), Martin Kolář – Hladký, Krupička, Typner (88. Tesař), Jakub Novák (88. Skokan) – Cibulec, Dospiva (77. Jančiar)

Trenér: Daniel Kolář

Hodnocení trenéra Hané Prostějov Daniela Koláře: „Věděli jsme, že mají Smržice momentálně problémy a nejsou v ideální formě a to se naštěstí pro nás potvrdilo. Dařilo se nám hrát tak, jak jsme si před utkáním řekli a i v deseti hráčích se nám podařilo vstřelit tři góly. Z toho mám samozřejmě velkou radost. Opačné pocity mám kvůli vyloučení Čermáka, který nám bude chybět.“

(Text a foto Oldřich Lošťák, Haná Prostějov)

Poslat nový komentář