TJ FC Hněvotín – Haná Prostějov 2:4 (1:1)

TJ FC Hněvotín – Haná Prostějov 2:4 (1:1)
ilustrační foto Zdeněk Kulíšek

Po téměř desetiměsíční fotbalové přestávce zaviněné koronavirem se opět rozjely soutěže KFS Olomouc. Hráči Hané Prostějov zavítali do Hněvotína. I když nastoupili v neúplné sestavě a bez několika opor, od začátku utkání byli domácím vyrovnaným soupeřem.

Obě mužstva se dostala do několika šancí, ale šťastnější byli Hanáci. Už v 9.minutě unikl po křídle s míčem Hladký, nacentroval jej na zadní tyč a tam to „uklidil“ do branky Jakub Novák – 0:1. Domácí se otřepali a hned v následující minutě vyrovnali, když střela Vyroubala skončila v brance Maráka - 1:1. Celý poločas byla hra vyrovnaná a obě mužstva neproměnila několik šancí.

V 57.minutě opět šli do vedení Hanáci brankou jako přes kopírák. Po křídle opět utekl obraně domácích Hladký, nacentroval na zadní tyč a Jakub Novák napnul síť za zády Dardy - 1:2. Třetí branku přidali Hanáci v 63.minutě. Neúnavný Hladký přihrál Gáborovi, ten obešel brankáře a jeslemi prostřelil obránce Hněvotína 1:3!! V 78.minutě v tom měl opět prsty rychlonohý Hladký, který zásoboval Hanáky balóny. Jeho centr poslal Jakub Novák na branku, ale Darda vyrazil míč před Krupičku a ten nekompromisně zvýšil na 1:4! Domácí ještě v samém závěru upravili „kosmeticky“ brankou Vojáčka na 2:4. Na to, že to byl první mistrovský zápas, bylo utkání pohledné, plné krásných výkonů, i když ze strany domácích hrané poněkud tvrdě.

Slovo trenéra Hané Prostějov Daniela Koláře: „Oboustranně útočně vedený zápas, ve kterém mohlo padnout mnohem víc gólů než šest. Domácí hrozili zejména v první půli. Ve druhé jim poté došly síly a my nakonec zaslouženě zvítězili." (Oldřich Lošťák)

Branky: 10.Vyroubal, 90.Vojáček - 9. a 57. Jakub Novák, 63.Gábor, 78.Krupička. ŽK: Křižan, Vyroubal – Kumstát

Rozhodčí: Hausnerová – Perutka, Lasovský Diváků: 80

Sestavy

Hněvotín – Darda, Kropáč, Jakub Holub, Schinneck (79.Vojáček), Vyroubal – Krejčí, Kravčík, Matěj Holub, Šlosar – Křižan (67.Jiří Šulc), Jan Šulc – Trenér: Michal Barčík

Haná Prostějov – Marák – Jančiar, Michal Trnavský, Mazouch, Kumstát – Hladký, Krupička, Typner (87.Zbožínek), Jakub Novák – Gábor, Zatloukal (81.Strouhal) - Trenér: Daniel Kolář

Poslat nový komentář