Prostějovské hody letos jinak: turnikety, epidemiologická opatření, stánky na třech náměstích

Prostějovské hody letos jinak: turnikety, epidemiologická opatření, stánky na třech náměstích
foto Magistrát města Prostějova

Ve dnech 12. až 13. září se v Prostějově uskuteční tradiční Hanácké slavnosti spojené s prostějovskými hody. Město se na akci připravuje nejen po stránce kulturního programu, ale také v souvislosti s hygienickými opatřeními.

„Pódium, na němž bude probíhat kulturní program, bude přesunuto před radnici. Pomocí mobilních zábran bude vytvořen jeden sektor pro max. 1000 osob, vstup do sektoru bude umožněn ze dvou stran, od Avatarky a od Dési přes elektronické turnikety, které budou zaznamenávat momentální počet osob v ohrazeném prostoru, čímž se zajistí, že nikdy nebude v jednom čase na jednom místě víc jak 1000 návštěvníků,“ vysvětluje náměstkyně primátora Milada Sokolová.

Aby bylo možno dodržet všechna vládní opatření, bylo nutno omezit i počet stánků a upravit jejich rozmístění. „Stánků bude letos pouze sto a budou rozmístěny ve vzdálenostech minimálně 3 metry od sebe. Navíc budou umístěny nejen na náměstí T. G. Masaryka, ale také na dvou sousedních náměstích, tedy na Pernštýnském a Žižkově náměstí. Tím že se stánky oddělí od sebe a umístí kromě nám. T. G. Masaryka i na ostatní plochy, výrazně se sníží koncentrace osob v jednom prostoru. Letošní hody budou opravdu trochu jiné, věřím, že i tak si je návštěvníci užijí. Děláme maximum pro to, abychom akci mohli uskutečnit, ale přitom musíme mít na zřeteli všechna aktuálně platná hygienická omezení,“ dodala Sokolová. (red)

Komentáře

Takze mile ovce, hadr na xicht, cip pod kuzi a hura do sektoru.

Poslat nový komentář