K mání je zachovalá hasičská škodovka

K mání je zachovalá hasičská škodovka
ilustrační foto MMP

 

Město Prostějov nabízí k odprodeji cisternový automobil legendární značky Š-706 RTHP, který takřka půl století sloužil jednotce Sboru dobrovolných hasičů Žešov. Ti záskali nový vůz a tak je škodovka na prodej. Vypulírovaná krasavice má „naběháno“ docela málo, za padesát let najela pouhých 32 tisíc kilometrů.

„Cisternový automobil z roku 1966 má najeto pouze 32 tisíc kilometrů, a vzhledem k přednímu náhonu ještě může sloužit jako vhodný záchranný prostředek například do obcí v hornatých oblastech,“ nabídl možné využití náměstek primátora Jiří Pospíšil. V prodloužené kabině jsou vedle řidiče místa pro dalších sedm členů osádky, cisterna pojme 3.500 litrů vody, osvědčení vozidla o státní technické kontrole má platnost do června letošního roku. Bližší technické informace poskytne velitel jednotky SDH Žešov Pavel Koutný, na telefonním čísle 777 913 320.

Vozidlo se vzhledem k roku výroby může stát součástí kolekce veteránského sběratele, ovšem na druhou stranu se jedná o zcela funkční stroj. „Cena není stanovena, očekáváme nabídky od zájemců,“ dodal Pospíšil. (ber)

Komentáře

Může to koupit radnice.Články čtenářů cenzuruje,tak je může zkropit taky manifestace,až dojdou dělat defenestraci na radnici.

Poslat nový komentář