V Konici včera zasahovalo devět jednotek hasičů!

V Konici včera zasahovalo devět jednotek hasičů!
Foto HZS
Další fotky: 
V Konici včera zasahovalo devět jednotek hasičů!

 

Devět jednotek hasičů vyjelo v neděli 19. dubna 2015 k požáru seníku v areálu bývalého zemědělského družstva v Konici.  

Požár byl oznámen v 16:43 hodin na operační středisko HZS Olomouckého kraje a k události vyjelo devět jednotek hasičů (profesionální hasiči z Konice a Prostějova a dobrovolní hasiči z Konice, Hvozdu, Přemyslovic, Dzbelu, Šubířova, Brodku u Konice a Kladek). Požár zachvátil samostatně stojící seník o rozměrech asi 60 x 10 metrů, ve kterém byla uskladněna balíková sláma.

Na místě hasiči zřídili dálkovou dopravu vody, u hořícího seníku došlo k částečné destrukci a zbortila se plechová střecha. Zásah hasičů proto probíhal pouze zvenčí. Podle informací z místa zásahu nebyl nikdo zraněn.

„Na místě byl řídicí důstojník HZS Olomouckého kraje a po dohodě s majitelem bylo rozhodnuto, že se seník nechá pod kontrolou vyhořet. Podle zkušeností a odhadů bude seník hořet dva až tři dny. Na místě zůstali profesionální hasiči z Konice a dobrovolní hasiči z Konice,“uvedla mluvčí hasičů Vladimíra Hacsiková.

„Vyšetřovatel z hasičského záchranného sboru předběžně stanovil jako příčinu požáru možné cizí zavinění, kdy nelze vyloučit nedbalost či úmysl. Škoda na seníku byla vyčíslena na částku kolem 250000 Kč,“ uvedl policejní mluvčí Josef Bednařík. V současné době je případ šetřen pro podezření z trestného činu poškození cizí věci. (red)

Poslat nový komentář