Aktualizujeme: V Držovicích bouchl plyn. Poškodil domy!

Aktualizujeme: V Držovicích bouchl plyn. Poškodil domy!
Foto ber
Další fotky: 
Aktualizujeme: V Držovicích bouchl plyn. Poškodil domy!

Dnes odpoledne došlo v Gorkého ulici v Držovicích k explozi. Výbuch plynu poškodil podle prvních zpráv hned několik domů.

"Výbuch se šířil kanalizací, došlo k poškození několika domů," sdělila krátce poté PvNovinkám starostka Držovic Blanka Kolečkářová s tím, že na místě zasahují složky integrovaného systému a je monitorován rozsah škod. Ke zranění údajně nedošlo.
Podrobnější zprávu poskytla následně mluvčí hasičů Vladimíra Hacsiková. "V 14:56 hodin byl oznámen na operační středisko HZS Olomouckého kraje únik neznámé látky do kanalizace v Držovicích. Oznamovatel v ohlášení uvedl, že slyšel dva výbuchy v kanalizaci na ulici Gorkého. Hasiči po příjezdu zjistili, že výbuch odhodil kanálové poklopy a několik kanalizačních vpustí poškodil, v jednom domě vysklil dvě okna," popsala mluvčí.
Hasiči zajistili ulici, procházeli jednotlivé domy a pomocí přístrojů, které jsou schopné detekovat výbušné plyny, prováděli kontrolní měření ve všech místnostech a také ve sklepních prostorách. "Pátrali po zdroji úniku, který ani přes důkladné měření a monitoring nenašli," dodala Hacsiková. Asi na hodinu byl v ulici vypnutý elektrický proud, na místo byli povoláni také pracovníci energetiky, plynáren, vodovodů a kanalizací, zástupci životního prostředí a představitelé obce.
Při události nebyl nikdo zraněn, ani hasiči nemuseli nikoho evakuovat. Zásah byl ukončen v 17:44 hodin. (ber)

Poslat nový komentář