Hasiči Olomouckého kraje mají za sebou náročný Štědrý den

Hasiči  Olomouckého kraje mají za sebou náročný Štědrý den
ilustrační foto HZS Ol. kraje

 

Profesionální a dobrovolní hasiči s ohlédnutím do posledních let mají za sebou náročný Štědrý den. Během dne vyjížděly jednotky hasičů celkově ke dvou desítkám událostí. Jejich pomoc si vyžádali i kolegové ze Zlínského kraje.   

Hasiči v průběhu dne zasahovali u několika technických pomocí spojených s otvírání bytů, zde hrozilo riziko vzniku požáru u zapomenutých potravin na plotnách. Dále při pomoci zdravotnické záchranné služby s transporty zraněných osob a také u několika požárů. Ve výčtu těchto typů událostí u několika menších požárů stromů či svícnů na hřbitově až po větší události, při kterých došlo k požárům komínů a z těch vážnějších ve dvou případech u dopravní nehody s následným požárem, bohužel i při nejsmutnější událostí dne v podobě požáru bytu v rodinném domku s vážným zraněním osoby.

Dopravní nehoda dvou vozidel u Šternberka s následným požárem Dvě jednotky profesionálních a dobrovolných hasičů zasahovaly krátce před šestnáctou hodinou u vážné dopravní nehody dvou vozidel s následným požárem jednoho z vozidel. V době ohlášení se ve vozidle pohlcujícím plameny stále nacházela jedna ze zraněných osob.  "V době příjezdu hasičů byly dvě zraněné osoby v péči lékařské pomoci zdravotnické záchranné služby a ve vozidlech se nikdo další nenacházel. Hasiči zhruba po dvaceti minutách provedli celkovou likvidaci požáru a následně na místě zajišťovali nutná bezpečnostní opatření, asistenci při naložení na vozidla odtahové služby a kompletní úklid po dopravní nehodě," uvedl mluvčí hasičů Zdeněk Hošák. V Citově hořel byt, výsledkem zraněný člověk Devět minut po jednadvacáté hodině přijala linka tísňové pomoci informaci o zahoření vybavení v jedné z místnosti v rodinném domku v Citově na Přerovsku. V bytě byl člověk. "Osobu z hořících prostor vyprostili sousedé a předali ji do péče lékařské pomoci zdravotnické záchranné služby. Osoba se nadýchala nebezpečných zplodin hoření a byla transportována do nemocnice v Hranicích," uvedl Hošák podle kterého požár zřejmě vznikl při neopatrné manipulaci s otevřeným ohněm. Škoda se vyšplhala ke statisícům.  Požár stohu u Bezměrova Mezikrajská pomoc hasičů se týkala požáru stohu u Bezměrova, de zasahovala jednotka z Kojetína. "Rozsah zahoření byl zhruba na ploše 20 x 5 metrů," konstatoval Hošák. (ber)

Poslat nový komentář