Jednotky profesionálních i dobrovolných hasičů vyjížděli hned třikrát k vážnějším událostem

Jednotky profesionálních i dobrovolných hasičů vyjížděli hned třikrát k vážnějším událostem
ilustrační foto HZS Ol. kraje

Během dnešního odpoledne vyjížděly jednotky profesionálních a dobrovolných hasičů hned třikrát k vážnějším událostem.

U dopravní nehody tří osobních vozidel v Uničově ve směru dále na Medlov zasahovala jednotka profesionálních hasičů požární stanice Uničov. Dle prvotních informací se na místě měly nacházet ve vozech zaklíněné osoby. V době dojezdu jednotky hasičů byly všechny osoby mimo vozidla. Došlo zde ke zranění jedné osoby, hasiči poté k události přivolali k pomoci osádku ZZS", uvedl Zdeněk Hošák z HZS Olomouckého kraje.

Litovelská profesionální jednotka hasičů asistovala zdravotnické záchranné službě při ošetření a následném transportu zraněné osoby po pádu ze střechy do půdního prostoru v Rozvadovicích na Olomoucku. Hasiči na místě provedli šetrný transport osoby k převozu sanitním vozidlem k následné nemocniční péči.

Tři jednotky z řad profesionálních a dobrovolných hasičů zlikvidovali požár stodoly o rozměrech zhruba 10x5 metrů v obci Lubenice na Olomoucku. Na místě zasahovali profesionální hasiči požární stanice Olomouc, osádky dvou cisternových vozidel, za pomoci dobrovolných hasičů Náměšť na Hané a Senice na Hané. "Požár se jednotkám velmi rychle podařilo lokalizovat, probíhala následně postupná likvidace dohašováním menších ohnisek. Vše se prozatím obešlo bez zranění, na místě je také vyšetřovatel hasičů, pro tuto chvíli není známa příčina vzniku požáru, ani výše škody po požáru", popsal poslední případ Hošák. (red)

 

Poslat nový komentář