Hasiči Olomouckého kraje zasahovali v sobotu hned u tří požárů

Hasiči Olomouckého kraje zasahovali v sobotu hned u tří požárů
foto HZS OLK

HZS Olomouckého kraje se v sobotní den skutečně nenudila. Hasiči zasahovali hned u tří případů - požáru transformátoru v Bílé Lhotě a v Býškovicích a Chromči hořela střecha.

Nejdříve hasiči zasahovali při požáru transformátoru. "V 9:15 byl oznámen na operační středisko HZS Olomouckého kraje požár transformátoru elektrárny v obci Bílá Lhota - místní část Nové Mlýny. Na místo vyjeli profesionální hasiči z Litovle a z Olomouce se speciální technikou (kombinovaným hasicím kontejnerem) a dobrovolní hasiči z Řimic. Hasiči po příjezdu zjistili, že požárem je zasažena rozvodná skříň ve strojovně uvnitř budovy elektrárny a přívodní kabely k venkovnímu transformátoru. Celý objekt byl bez dodávky elektrické energie a silně zakouřen, hasiči proto celý zásah prováděli v dýchací technice", popsala první případ Vladimíra Hacsiková z HZS Olomouckého kraje.

Při požáru nebyl nikdo zraněn, výše škody byla vyčíslena na 200.000 Kč, příčina vzniku požáru je v šetření.

Další případ byl oznámem v 17:57, a to požár střechy novostavby rodinného domu v obci Býškovice na Přerovsku. 

"Na místo vyjeli profesionální hasiči z Hranic a dobrovolní hasiči z Horního Újezda, Býškovic a Opatovic. Hasiči po příjezdu zjistili, že požárem je zasaženo podkroví, včetně několika trámů. Plamenné hoření utlumil hasicím přístrojem majitel domu. Jednotky poté dohasili menší ohniska požáru a zakouřený prostor odvětrali. Plameny hasiči dostali pod kontrolu za deset minut po příjezdu, likvidaci hlásil velitel zásahu v 18:28 hodin. Při požáru nebyl nikdo zraněn, výše škody byla vyčíslena na 200.000 Kč. Příčina vzniku požáru je zatím v šetření", uvedla Hacsiková.

 Poslední případ byl oznámen v 21:21 hodin. Jednalo se o požár střechy rodinného domu v obci Chromeč. 

"Na místo vyjeli profesionální hasiči ze Šumperku a ze Zábřehu a dobrovolní hasiči z Chromče a Bludova. Hasiči po příjezdu zjistili, že hoří v  nevyužívaném půdním prostoru rodinného domu. Plameny zasáhly izolaci a pomalu začaly ničit také střešní trámy a střešní krytinu. Hasiči museli půdní prostor nejprve odvětrat, aby nalezli ohnisko požáru. Plameny dostali pod kontrolu za půl hodiny po příjezdu, likvidaci hlásil velitel zásahu 22:36 hodin. Při požáru nebyl nikdo zraněn, výše škody byla vyčíslena na 250.000 Kč, příčinou vzniku požáru byla jiskra z komína", sdělila k třetímu případu Vladimíra Hacsiková. (red)

Poslat nový komentář