V souvislosti s bouřkou vyjížděli hasiči v našem kraji k deseti událostem

V souvislosti s bouřkou vyjížděli hasiči v našem kraji k deseti událostem
ilustrační foto HZS Ol. kraje

V souvislosti s bouřkami, před kterými varovali meteorologové, vyjížděli hasiči z Olomouckého kraje od sobotního večera (28. května 2016) do nedělního rána (29. května 2016) celkem k deseti událostem. Ty byly po celém kraji a hasiči řešili jak popadané stromy, tak také čistili okapové a odtokové roury. 

K první události hasiči vyjeli v sobotu v 17:49 hodin a jednalo se o spadený strom na komunikaci v Bohdíkově. Do půlnoci zasahovali u dalších spadlých stromů, elektrického vedení, které rovněž hrozilo pádem a průsaku vody do bytu, vše na Olomoucku.

 "V neděli v 0:32 hodin vyjížděli do Ohrozimi, kde spadl  strom na komunikaci a v 0:49 hodin do Prostějova, Letecké ulice, kde  jiskřily dráty elektrického vedení v koruně stromů," popsala mluvčí hasičů Vladimíra Hacsiková. Hasiče pak do rána čekaly zásahy v Olomouci, kde čistili střechu a odtokové roury domu, v Jeseníku, kde zabezpečili rodinný dům před vniknutím vody, Hanušovicích, kde spadl strom na komunikaci a v Šumperku, kde vyčištili okap na střeše. "V neděli 29. května 2016 dopoledne budou s největší pravděpodobností ještě hasiči jezdit k drobným technickým pomocím, které měly souvislost s noční bouřkou," dodala mluvčí.Vladimíra Hacsiková. (red)

 

 

Poslat nový komentář