Hasiči zasahovali u požáru stohu! Škoda přes půl milionu

Hasiči zasahovali u požáru stohu! Škoda přes půl milionu
Foto HZS

Časově velmi náročný zásah čekal o víkendu hasiče při  likvidaci požáru stohu s řepkovou slámou v Polomí na Prostějovsku. Od půl osmé večerní v sobotu 10.9.2016, kdy na místo vyrazily první jednotky, zde i v neděli zůstala při kontrolovaném dohořívání profesionální jednotka požární stanice Konice. Požár zcela zachvátil stoh většího rozsahu, tj zruba 1500 balíků slámy a způsobil tak škodu přesahující 500 tis korun.  

Operační středisko po ohlášení k místu vyslalo z řad profesionálních hasičů jednotky požárních stanic Konice a Prostějov, doplněné o dobrovolné hasiče Náměšť na Hané, Hvozd a také místní Polomí. V době dojezdu prvních jednotek byl stoh zcela pohlcen plameny bez praktické možnosti uchránění. Po dohodě s majitelem se nechávalo kontrolovaně za účasti hasičských jednotek dohořet.

V počátku hasiči provedli ochranu okolí a ochlazování pomocí několika hasebních proudů. Ve večerních hodinách byl k událostí povolán zabezpečující týlový kontejner. "Celá událost se naštěstí obešla bez zranění osob, co stojí za příčinou vzniku požáru je aktuálně v šetření," uvedl mluvčí HZS Olk Zdeněk Hošák. Video ze zásahu můžete shlédnout níže. (red)

 

See video

Poslat nový komentář