Stříbrnou medaili Senátu PČR obdržela zachránkyně mladíka po dopravní nehodě!

Stříbrnou medaili Senátu PČR obdržela zachránkyně mladíka po dopravní nehodě!
foto HZS OLK
Další fotky: 
Stříbrnou medaili Senátu PČR obdržela zachránkyně mladíka po dopravní nehodě!

Před nedávnem jsme čtenáře informovali o vážné dopravní nehodě u obce Králová. V ranních hodinách soboty 16.7.2016 zde havaroval jednadvacetiletý mladík, utrpěl vážná zranění a po ošetření byl letecky přepraven k navazující nemocniční péči do FN v Olomouci. Díky pomoci paní Jany Balcárkové nedošlo k tragickým následkům, krátce po dopravní nehodě tudy projížděla, zastavila a vydala se na pomoc zraněnému muži. 

Vůz chvíli poté, co z něj zraněného dostala do bezpečí, začal hořet, následně přivolala pomoc zdravotnické záchranné služby a hasičů. I přes předchozí slova díků od výjezdových posádek včetně letecké zdravotnické záchranné služby velmi rádi i nyní opětovně děkujeme a připomínáme emotivní příběh se šťastným koncem.

"Její doslova hrdinský čin zbudil vlnu zájmu nejen u novinářů, ale i z řad široké veřejnosti. Zdravotnická záchranná služba Olomouckého kraje přijala například prostřednictvím sociálních sítí hned několik děkovných sdělení a různých námětů k ocenění. Mezi zmiňovanými i slova díků za její pomoc z řad nejbližších, rodiny zraněného muže", uvedl k případu Zdeněk Hošák, mluvčí HZS Olomouckého kraje.

"Těší nás ocenění, které paní Jana obdržela od Senátu PČR při slavnostním předání stříbrné medaile v den státního svátku 28.9.2016 v Praze. Její statečné rozhodnutí pomoci stojí opět za povšimnutí. I díky následné naší komunikaci s rodinou zachráněného mladíka došlo ke jejich vzájemnému propojení s paní Janou a také se podařilo uskutečnit setkání příbuzných s jejich jak s hrdostí říkají „andělem“. O to více nás těší i dohodnuté budoucí setkání zachránkyně a blízké rodiny zraněného, včetně účasti dnes již opět zdravého mladíka, na výjezdovém stanovišti v Olomouci", dodal Hošák. (red)

Poslat nový komentář