Do zahrádek se zřítil paraglidista

Do zahrádek se zřítil paraglidista
Foto HZS Olomouckého kraje

Tísňová linka HZS Olomouckého kraje přijala krátce po dvacáté hodině 6.7.2017 informaci o pádu paraglidisty do zahrad v Lipníku nad Bečvou. Dle získaných informací došlo ke zranění staršího muže.

Operační středisko k místu vyslalo profesionální jednotku požární stanice Lipník nad Bečvou. Hasiči na místě poskytli předlékařskou péči zraněnému paraglidistovi a přivolali posádku zdravotnické záchranné služby. V navazujícím čase provedli nutná bezpečnostní opatření a kontrolu úniku provozních kapalin. Místo události si dále k došetření převzala Policie ČR a jednotka se vrátila zpět na svou základnu. "Zraněný muž byl po ošetření posádkou ZZS OK s poraněním horní končetiny přepraven k navazující péči do nemocnice v Hranicích," uvedl Zdeněk Hošák, tiskový mluvčí HZS Olk.

"Na místě pádu byl nalezen zraněný šedesátiletý pilot. Ten policistům sdělil, že „přišel špatný poryv větru, v důsledku toho se mu smotal padák, následkem čehož se dostal do vývrtky a havaroval“. Alkohol u pilota policisté vyloučili provedenou dechovou zkouškou. Poté byl zraněný pilot převezen do hranické nemocnice. Stroj byl zajištěn k odbornému zkoumání," dodal policejní mluvčí František Kořínek. 

Příčiny, okolnosti i míra zavinění havárie jsou v současné době předmětem dalšího šetření policie a inspektorů Letecké amatérské asociace ČR. (red)

 

Poslat nový komentář