Hasiči vyjeli kvůli bouřkám 117 krát. Jen na Prostějovsku!

Hasiči vyjeli kvůli bouřkám 117 krát. Jen na Prostějovsku!
ilustrační foto
Další fotky: 
Hasiči vyjeli kvůli bouřkám 117 krát. Jen na Prostějovsku!
Hasiči vyjeli kvůli bouřkám 117 krát. Jen na Prostějovsku!

V pondělí 10. července 2017 mezi půl sedmou a jedenáctou hodinou večer vyjeli hasiči v Olomouckém kraji celkem k více než stovce událostí spojených s bouřkami a silným větrem, který je doprovázel. Od jedenácté hodiny večer do dnešního rána se situace na Prostějovsku postupně stabilizovala. Voda ze sklepů začala opadat nebo ji hasiči odčerpali. Do půlnoci se podařilo vyřešit veškeré události, které byly v průběhu podvečera oznámeny na operační středisko HZS Olomouckého kraje.

Ve Smržicích hasiči nechali preventivně asi 100 pytlů s pískem proto, kdyby voda stoupala. Pytle by se použily jako hráze u rodinných domů. Voda však postupně odtékala přirozenou cestou, kanály a příkopy u silnice. Na místě přesto zůstaly ještě čtyři jednotky hasičů, které podle potřeby občanů prováděly čerpání sklepů a kotelen. Také v okolí Krasického rybníka se situace stabilizovala, voda začala odtékat korytem potoka a rybniční výpustí.

"Za pět hodin (od 18:30 do 23:30 hodin) řešili hasiči 117 událostí, v terénu byly nasazeny dvě profesionální jednotky a osmnáct jednotek sborů dobrovolných hasičů z Prostějovska a Olomoucka. Tento počet událostí řeší hasiči v Olomouckém kraji běžně za týden," dodala mluvčí hasičů Vladimíra Hacsiková.

Také dnes ráno jsou hasiči připraveni pomoci občanům, kteří to budou potřebovat. "Ráno zmonitorujeme situaci a zmapujeme místa, kde bude potřeba ještě nasadit jednotky hasičů. Situaci stále sledujeme," dodala.

Video můžete zhlédnout na https://www.youtube.com/watch?v=oJdI7Eh_Kk4 (red)

 

Poslat nový komentář