Hasiči likvidovali tři požáry v souvislosti s topnou sezónou

Hasiči likvidovali tři požáry v souvislosti s topnou sezónou
Foto HZS Ol. kraje

Ve středu 21. února 2018 vyjeli profesionální hasiči z Olomouckého kraje ke třem požárům, které měly souvislost s topnou sezónou. Dva požáry řešili hasiči v Troubkách, jeden v Olomouci. 

První požár v Troubkách byl oznámen na operační středisko HZS Olomouckého kraje v 7:21 hodin a vyjeli k němu profesionální hasiči z Přerova a dobrovolní hasiči z Troubek. Hasiči po příjezdu zjistili, že hoří saze v komíně. Kominickým nářadím se jim podařilo saze srazit. Hoření probíhalo mezi vybíracím otvorem na půdě a komínovou hlavou, kde teplota komína přesahovala 100 stupňů Celsia. Škoda nevznikla v tomto případě žádná.

Druhý požár byl oznámen na operační středisko HZS Olomouckého kraje v 11:05 hodin v Olomouci na ulici Kašparova. Vzplálo tam dřevěné obložení zdi okolo krbu a požár prohořel i na strop v obývacím pokoji rodinného domu. Na místě zasahovali profesionální hasiči z Olomouce a dobrovolní hasiči z Olomouce, kteří v průběhu likvidačních prací odkrývali strop a pátrali po ohniscích požáru, která dohašovali. Při požáru nebyl nikdo zraněn, výše škody i příčina vzniku požáru je v šetření.

Ke třetímu požáru se hasiči opět vraceli do Troubek na stejné místo. Událost přijalo operační středisko HZS Olomouckého kraje v 11:27 hodin. V komíně opět vzplály saze, ale ne ve stejném průduchu jako ráno, ale v průduchu, který s ním sousedil. Hasiči saze vyčistili kominickým nářadím a požár likvidovali ručním hasicím přístrojem. Škoda nevznikla žádná.

"V souvislosti s počasím a předpovědí meteorologů bych občany ráda upozornila, že topná sezóna ještě nekončí. Topidla, která se starají o teplo v našich domovech, mají již za sebou takřka polovinu topné sezóny. V tom lepším případě nás topidla bezpečně zahřála po celou dobu chladných měsíců, ale nemusí tomu tak být i nadále. Protože topidla jsou velmi častou příčinou vzniku požárů, nastává ideální doba na jejich kontrolu," uvedla mluvčí hasičů Vladimíra Hacsiková. (red)

Poslat nový komentář