Při pátečním požáru se lehce zranili dva zasahující hasiči

Při pátečním požáru se lehce zranili dva zasahující hasiči
Foto HZS

V pátek 4. ledna před šestou hodinou večer přijali policisté a hasiči oznámení o zahoření budovy zemědělského objektu ve Štarnově na Šternbersku. V objektu bylo uskladněno zhruba 2 000 kusů balíků slámy v hodnotě za 900 000 Kč. Při požáru se lehce zranili dva zasahující hasiči. 

"Požár zachvátil nejen uskladněnou slámu, ale způsobil také obrovskou škodu na samotné budově skladu. Ta je majitelem předběžně odhadována na jeden 1 500 000 Kč," uvedla policejní mluvčí Jiřina Vybíhalová. 

Na likvidaci požáru se podílelo více než 12 jednotek profesionálních i dobrovolných hasičů, přičemž likvidační práce doposud nejsou u konce. Hasiči v průběhu noci zřídili několik čerpacích stanovišť v okolních obcích a na požářiště dálkově dopravovali vodu.

"Také celou sobotu jsou na místě jednotky hasičů je na místě osm jednotek hasičů - 4 profesionální a 4 dobrovolné jednotky hasičů. Stále pokračuje vyvážení hořící a doutnající slámy na volné prostranství, kde ji hasiči dohašují. Velitel zásahu si na místo vyžádal statika, aby rozhodl o statice budovy. Po jeho rozhodnutí hasiči přizpůsobili zásah tak, aby vstupovali do objektu maximálně do hloubky 8 metrů. K vyvážení slámy používají tři nakladače, které mají hydraulické ruky. Hasiči se budou snažit co nejvíce slámy vyskladnit a zbytek, který v objektu zůstane, dohasí uvnitř," doplnila informaci hasičů Vladimíra Hacsiková.

Po ukončení hasebních prací bude v součinnosti s vyšetřovatelem HZS Olomouckého kraje provedeno ohledání místa požáru. Na místo bude povolán také specialista z Odboru kriminalistické techniky a expertiz, ale také psovod se služebním psem vycvičeným na vyhledávání akcelerantů hoření. Přesná příčina požáru je nadále v šetření.

Při požáru se lehce zranili dva zasahující hasiči. (ber)

Poslat nový komentář